Bjørn Garberg har ikke vært å se i løpsbanen siden slutten av oktober i fjor, men nå er treneren med nesten 2000 seire på samvittigheten tilbake igjen.

- Formen er fin og jeg føler meg klar igjen, selv om jeg kommer til å ta det forsiktig i begynnelsen og ikke kjøre for mange løp de første kjøredagene, sier Garberg til Trønderbladet.

Garberg foretok en bypassoperasjon i starten av november.

- Det stemmer. Jeg var gjennom en ganske omfattende operasjon, en såkalt bypassoperasjon i brystet, som åpner blodårene og bedrer blodtilførselsen til hjertet, forteller han.

Åpnet med seier

Garberg selv har knapt vært oppi sulkysetet i år, men gjorde comeback med stil da han vant ett løp med Little Red Corvette under lokalkjøringen på Orkdal Tråvpark i påsken.

- Jeg har nesten ikke kjørt hest i det hele tatt mens jeg har vært sykmeldt, men føler meg godt forberedt. Jeg skal til legen igjen torsdag og få den endelige friskmeldingen så jeg har papirene i orden før jeg reiser til Bjerke til helgen, forsikrer Garberg.

Han reiser sørover med to hester, og ser ikke bort i fra at han kommer hjem med en seier. Nettopp Little Red Corvette og den ferske V75-vinneren Creek's Survivor er Garbergs to sjanser lørdag.

- Begge kan vinne, men kanskje spesielt Creek's Survivor har jeg ambisjoner med. Han var veldig god da han vant sist og bør nok ha gått ytterligere fram med ett par løp i kroppen etter lang pause, informerer han.

Tre oppsitt mandag

Førstkommende mandag er Garberg tilbake for å kjøre tre hester på hjemmebanen Leangen.

- Det er bevisst fra min side å ta det litt rolig i starten. Jeg kommer nok ikke til å kjøre mer enn tre-fire løp de første kjøredagene, så får jeg heller øke på antallet løp etter hvert som jeg føler meg klar for det, avslutter han.