- Vi brukte ett sekund, tror jeg, sier Gimse-trener Jon Kåre Prestmo om øyeblikket da fotballkretsen kom med tilbud om plass i årets 3. divisjon.

Takket nei til 3. divisjon

Damelaget hadde forberedt seg til et liv i 4. divisjon, men da Tynset 2 trakk laget og nedrykkslaget Selbu/Tydal ikke ville ha plassen, fikk Gimse som beste 2-er i 4. divisjon sist sesong en telefon fra kretsens kontor på Lerkendal. Selv om Gimse i utgangspunktet ikke var sportslig kvalifisert for 3. divisjonsspill tror Prestmo at laget er godt nok til å kjempe i toppen av tabellen.

Les også:

- Vi trener ganske mye, fire økter i uka pluss én til to kamper, og har ambisjoner. Vi har et godt opplegg, en fin blanding av unge, fremadstormende spillere og noe rutinerte som er viktige for oss. Vi har spilt tre Obos-kamper og vunnet alle sammen, så med den bakgrunnen er jeg ganske sikker på at vi er gode nok, sier treneren.

Vil vinne hver kamp

- Hvilken målsetning har dere?

- Den har vi ikke diskutert ennå, men vi går på banen for å vinne hver kamp, sier Prestmo og legger til at det kan ta noe tid å spille inn laget. Nye spillere har kommet til og profiler som Jenny Østerås (Trondheims-Ørn) og Mari Borgen (Byåsen) har forlatt Melhus.

Rødtrøyene serieåpner mandag 24. april, borte mot klubben som «frarøvet» dem opprykket i fjor, nemlig Byåsen 3. Selv om Prestmo forventer å bruke noen kamper på å sette førsteelleveren skikkelig, er det noen spiller som helt sikker får tillit fra start av. Dina Hegerberg (midtbane), Therese Gjønes (midtstopper), Runa Lunde (kantspiller) er tre av profilene som nevnes. 17 år gamle Hegerberg hospiterer ukentlig med Trondheims-Ørn og blir fort den neste spilleren som forlater talentfabrikken Gimse. Ingrid Syrstad Engen (Trondheims-Ørn), Maiken Bakke (Grand Bodø), Rebecka Wanvik Holum (Byåsen) og Ane Eggen (Byåsen) har alle en fortid i Gimse.

Skadeforebygging

- Du trenger ikke å skrive det, men hun (Dina Hegerberg) forsvinner til toppfotballen en eller annen gang, sier Prestmo.

- Hva er hemmeligheten bak at dere leverer spillere til klubber som Ørn og Byåsen?

- Vi har levert to spillere til toppfotballen hvert år de siste årene og det er ikke tilfeldig, det er derfor jeg kan høres litt breial ut. Men som Martin Johnsrud Sundby bruker å si: det hjelper å trene. En annen grunn er at vi har ganske stor fokus på skadeforbygging i samarbeid med 3T. Du blir ikke god hvis du er skadet hele tiden. Vi har ei økt i uka på 3T, og i tillegg til at vi blir sterkere og holder oss skadefrie, så kan vi trene enda mer. Det er et suksesskriterium, sier Prestmo, som mener det er naturlig at Gimse avgir spillere til toppfotballen.