Landslagskaptein Ingrid Syrstad Engen lyktes ikke å føre Norge til J19-EM i Nord-Irland i august. Norge hadde deltakelsen i sin hule hånd, men alt glapp i sluttminuttene da 1–0 gikk til 1–2 mot Italia. Dermed var det de azurblå som kunne juble for avansement etter kvaliken som ble spilt i Fredrikstad og Sarpsborg rett før påske.

- I starten blir man helt knust, så blir man sur og nå er det bare utrolig kjipt, sier 18-åringen til Trønderbladet et par dager etter det særdeles bitre nederlaget.

Seriestart kommer beleilig

Med serieåpning 2. påskedag hjemme mot Kolbotn får hun enda litt mer avstand til kampen som betød at hennes J19-karriere på landslaget endte uten et nytt mesterskap.

- Å få sjansen til å spille kamp igjen med en gang blir bra, sier hun.

Engen har spilt fast for Trondheims-Ørn i flere sesongen, men vil få en mer framtredende rolle etter at landslagsspillerne Guro Reiten og Lisa-Marie Karlseng Utland forsvant til henholdsvis Lillestrøm og Røa. Men som landslagskaptein for yngres landslag er hun vant til å ta ansvar og er klar for å ta det også på klubblaget.

- Det var litt tungt i starten når vi fikk høre at de skulle dra, men når noen som er så sterke profiler drar, da får andre sjansen til å ta plassen deres. Vi er avhengig av at andre tar ansvar og jeg tror det blir bare bra. Jeg har lyst til å være en som tar ansvar og er avgjørende for laget, sier Engen.

Offensiv i hodet

- Hva ønsker du å bidra med i år?

- Jeg ønsker først og fremst på å score mål, har kanskje ikke vært så mye med på det før. Jeg jobber med å bli mer målfarlig og ha en offensiv tankegang i hodet, sier indreløperen.

I fjor ble det to scoringer på Melhusjenta fordelt på serie og cup. I år jakter hun enda flere.

- Jeg skal ikke sette noe antall, men det er ikke bra nok å score to mål som indreløper. Det må scores mer, ja. Jeg håper å bli brukt enda mer i år, jeg har fått mye coaching på det (å komme i scoringsposisjon) og i oppkjøringen har jeg scoret mer enn jeg pleier. Det har med innstilling å gjøre, skyte i stedet for alltid å slå, sier Engen.

Hun tror på en jevn Toppserie med regjerende mester Lillestrøm og Avaldsnes som favoritter.

- Vi skal bli bedre og bedre så får vi se hvor vi ender opp. Men det er resultat som teller, understreker hun.

I aksjon for J19-landslaget mot Serbia før påske. Norge vant 2-0, men tap for Italia noen dager senere betyr at Ingrid Syrstad Engen ikke har noe mesterskap å glede seg til i sommer. Foto: Thomas Brekke Sæteren Foto: Thomas Brekke Sæteren