når jeg banner på banen. Det er litt rart, men sånn er det, sier Maiken Bakke med et smil. Men så er heller ikke den nordnorske dialekten ukjent for henne med en far fra Bardufoss.

19-åringen fra Melhus var i flere år en del av rekruttlaget til Trondheims-Ørn og har spilt cupkamper for toppserielaget. Den fotrappe angrepsspilleren slapp imidlertid aldri til i serien og da Grand Bodø kom på banen med tilbud i januar var valget enkelt. Bodø-klubbens trener er en gammel kjenning av Bakke. Trond Schjølberg trente Ørn i starten av 2015-sesongen og ga angrepsspilleren debuten for gultrøyene i en cupkamp mot Tynset.

- Det er stas å være ønsket, sier hun om overgangen til klubben som rykket opp fra 1. divisjon i fjor høst.

Scoret i debuten

Melhusjenta har ikke gjort bodøværing av seg riktig ennå. 19-åring går sisteåret på idrettslinja ved Melhus videregående og skal fullføre semesteret før hun flytter nordover. Med tilhold i Trøndelag har Bakke mistet deler av oppkjøringa til Grand Bodø, men hun var med da klubben dro La Manga og hun har også spilt samtlige treningskamper. Hjemme i Melhus trener hun med Gimses juniorgutter og damelaget til samme klubb.

- Jeg har vært med mye i vinter og har hatt flaks som har kunnet spille alle treningskampene. Debuten kom mot Ørn og selv om vi tapte 1-2 var det godt å få debuten, sier Bakke, som også kom på scoringslisten første gang hun ikledde seg den røde drakten.

Tøft som nyopprykket

Grand Bodø spiller mot Arna-Bjørnar når serien starter 2. påskedag. Da lagene møttes på La Manga i vinter vant bergensklubben 1-0.

- Vi har nettopp rykket opp og det kommer til å bli tøft. Men vi var bedre enn forventet mot dem, vi forsvarte oss godt og skapte også bra med målsjanser. Vi har satt oss mål om å vinne en del kamper i år. Flere spillere har kommet inn og jeg tror vi kommer til å overraske mange med det vi har. Det blir tøft, men jeg har troen, sier Bakke.

Viktig angrepsspiller

Trener Trond Schjølberg har brukt henne på høyrekanten. Der skal hun fores med oppspill og Bakke håper å bidra med både målgivende og scoringer.

- Treneren har sagt at vi skal bruke farten min. Ballen skal slås langt i bakrom og så skal jeg enten legge inn eller skyte selv. Jeg tror det blir artig og håper å score noen mål, sier Bakke som stortrives med sin nye fotballtilværelse.

- Klubben er flink til å legge til rette og skal hjelpe meg med å finne et sted å bo. Opplegget er veldig proft og både trener, sportslig leder og daglig leder prater med meg og er kjempesnille. Opplegget er kjempebra, forteller Bakke, som for tiden bor sammen med ei lagvenninne de dagene hun tilbringer i nordlandshovedstaden.