I fjor var det hele 421 skiløpere som gikk Sandfjellrennet, som arrangeres dagen før Skjærtordag. Det var meget mulig ny deltakerrekord og som om ikke var nok: Petter Northug satte ny løyperekord med tiden 1.12.32. Dameklassen ble vunnet av Marthe Skaanes som gikk de tre milene mellom Hauka og Enodd på 1.26.44.

Rennsjef Torgeir Moen har fått signaler om at flere toppløpere stiller til start i år også.

- Jeg har god tro på at både Peter og Johannes Høsflot Klæbo kommer. Og Mathias Rundgreen også, sier Moen.

- Liker seg her

- Hva betyr det for rennet at disse løperen stiller?

- Det setter vi stor pris på. At VM-løpere prioriterer et lokalt turrenn setter en ekstra spiss på arrangementet. Vi har ingen startpremie og det må bety at de liker seg her, mener Moen.

Mildværet har skapt vansker for arrangørene og det er først de siste dagene at rennsjefen har fått ordentlig tro på at turrennet kan gå som planlagt.

- Det virker lovende, nå snør det faktisk, sier Moen til Trønderbladet mandag ettermiddag.

- Ifølge værmeldingen kommer det også snø tirsdag morgen og utover ettermiddagen. Det har kommet mye vann og jeg var helt sikker før i går at rennet kunne gå. Blant annet er det en elv som skal passeres, men nå blir det kaldere i været og da ser det lovende ut.

Ser an været

Kanskje blir det rekordføre også.

- Med ny snø som blandes med gammel snø blir føret knallhardt når det blir kaldt. Det kan bli skarpt og fint hvis vi er heldig med forholdene, sier rennsjefen.

Sandfjellrennet har ikke påmelding online, alt skjer på renndagen. Det gjør det vanskelig å spå hvor mange som kommer, været spiller en viktig rolle.

- Det meldes bra vær og da kan det bli bra deltakelse i trimklassen. Konkurranseklassen har ligget jevnt på 50-60 løpere de siste årene, de aktive er ikke så opptatte av været, forteller han.