- Generasjonsskiftet har gått veldig fort, sier Melhus/Gimse-trener Jan Erik Wiedemann.

Etter en ujevn første halvdel av sesongen var avslutningen forrykende med åtte seire på de ni siste kampene. Serievinner Bergsøy ble hamret sønder og sammen med 10 mål, og sist helg ble både Skaun og Flå/Lundamo satt ordentlig på plass i sesongens siste kamper. En stor del av fremgangen skyldes at klubbens unge spillere har tatt store steg. Wiedemann trekker fram spillere som Marie Kristine Rokkones Hansen, Frida Haugrønning, Maria Keiserås Haugen og Janne Fagerbekk.

- Ganske kult

Førstnevntes storspill har allerede fått Molde HK til å ta kontakt med Melhus/Gimse. Romsdalsklubben rykket opp til eliteserien etter å ha slått Fredrikstad på hjemmebane. 16 år gamle Hansen er smigret over interessen.

- Det er ganske kult vil jeg si. Jeg har ikke tatt så mye stilling til det ennå, men det er en mulighet, sier hun til Trønderbladet.

Sportslig leder Carl Henrik Indbjør i Molde HK sier interessen er reel og at klubben ikke sender e-poster på spillere i «hytt og pine».

- Marie er en kjempespennende spiller som vi har visst om ei stund, forteller han.

- Tør å satse ungt

Han mener klubben kan lokke med en av «Skandinavias beste» spillerutviklere i trener Magnus Johansson.

- Han tør å satse ungt, mener Indbjør.

Klubben vil ta kontakt med Hansen i nær framtid. Det bekrefter han overfor Trønderbladet.

Imens håper Melhus/Gimse-trener Wiedemann at stortalentet blir i klubben i hvert fall én sesong til. Avslutningen på sesongen har vist at de svarte og hvite mener alvor med ambisjonen om opprykk til 2. divisjon. Forventningen er det at skjer allerede kommende sesong og da vil Hansen være en viktig brikke. Om hun fortsetter i klubben.

- Hun har hatt god utvikling og har fortsatt god utvikling. Hun vil få de utfordringene hun trenger ennå og neste sesong er det et veldig tydelig mål at vi skal rykke opp. Det blir en helt annen setting og da vil mye ansvar ligge på henne. Vi må vinne hver kamp og blir noe helt annet enn å ikke noe press på seg og kunne slippe seg løs, sier treneren.

Vanskelig valg

Han trekker også fram at storskytteren har et opplegg med Heimdal VGS og får oppfølging av Olympiatoppen.

- Det vil ikke være noe lurt å flytte for seg selv til en annen del av landet og være et andrevalg til en klubb som kanskje kjemper for å overleve. De forspørslene som kommer nå, de kommer også neste år. Det er bare risiko å skynde seg, mener Wiedemann.

Hansen understreker at hun er veldig fornøyd med situasjonen både i Melhus/Gimse og opplegget på skolen. Samtidig er interessen fra Molde smigrende og hun vil lytte til foreldrene før hun tar et valg.

- Jeg har en flink trener og er i et veldig bra miljø her. Det er et vanskelig valg, innrømmer hun.

Jan Erik Wiedemann vil rykke opp med Melhus/Gimse neste sesong. Han håper veldig på at Marie Kristine Rokkones Hansen fortsetter i klubben. Foto: Thomas Olsen