Sist helg vant Ole Aleksander Storli juniorklassen i Malaga Grand Prix for andre året på rad. Stevnet gikk over to dager og ledelsen 18-åringen hadde etter dag 1 gav han aldri fra seg. Leirdueskyting er en idrett som krever ekstrem konsentrasjon. Ett dårlig avtrekk eller én distraksjon kan være forskjellen på gull og sølv. En viktig del av Storlis strategi er å slå av mobilen og gjøre seg utilgjengelig for oppdateringer på Facebook, «Insta» og «Snap».

- Jeg deltar for å vinne. Jeg må holde fokus en hel dag og da stenger jeg ute det som ikke har med skyting å gjøre. Telefonen bruker jeg ikke på konkurransedager og sosiale medier holder jeg meg unna, forteller unggutten fra Budal.

EM-debutant

Seieren på den spanske solskinnskysten smakte naturligvis godt.

- Seieren føltes veldig godt og det tar jeg med meg resten av sesongen, sier den treffsikre skytteren.

Denne sesongen skal han delta i både små og store stevner, både i Norge og i utlandet. Mest spenning knytter det seg til EM-debuten i Polen i august. Storli er ikke mer beskjeden enn at han vil gå for gull også på den store arenaen.

- Jeg håper å dra inn et gull der også. Jeg vet hvem jeg skal konkurrere mot og topp 10 vil være bra, men målet er selvfølgelig førsteplass, sier 18-åringen, som bor på Støren og jobber som anleggsgartner.

Kostbar sport

Han setter av rikelig tid til trening. Drømmen er å delta i OL, kanskje allerede i Tokyo i 2020.

- Jeg sikter mot olympia, selv om det er tøft å si det. OL er en drøm og jeg har lyst til å satse. OL i 2020 kan være realistisk, men da må jeg legge inn mer trening og få flere sponsorer. Skyting er en kostbar sport fordi jeg reiser både til det sørligste sør og nordligste nord. Til stevner i Norge, Sverige og Danmark. Jeg har en sponsor i Zoli Team Norge, men alltids åpen for flere, sier han og frir til næringslivet.

- Jeg har veldig motivasjon fra dem hjemme og andre rundt meg til å satse videre, legger han han til.