Under NM del to ble han først nummer åtte på ti kilometer i fristil og fikk så 20.-plass på femmila. Åttendeplassen er Lundamo-karens klart beste NM-resultat som senior noensinne og en topp bekreftelse på målrettet arbeid.

Satset på fristil

– Jeg hadde ennå ikke fått til noe godt fristil-renn innen NM del to og trente derfor nesten bare fristil-teknikk de siste ukene innen mesterskapet. Det var godt å lykkes og få igjen for arbeidet som jeg legger ned, smiler Magnus.

Selv om leggene ble stive etter en tredel av løpet, var det kjemping til mål og kun 19,4 sekunder skilte fram til vinner Anders Nøstdahl Gløersen fra oslolaget Rustad. På femmila ble det etterhvert tungt, men han kjempet seg til mål.

Vinterens mange sterke prestasjoner håper han kan bringe ham inn på rekruttlandslaget.

Sykdomsproblemer

Som andreårsjunior ble det gull både på ungdoms-OL, den nordiske junior-landskampen og på junior-NM. Så buttet det, først fikk han mykoplasma, så kyssesyken og deretter prolaps-problemer.

– Hadde jeg ikke hatt den gode 18-års-sesongen, hadde jeg nok gitt opp, men den har gjort at jeg ikke har villet gi opp. Ski er det viktigste. Jeg gjør det jeg kan og prioriterer hverdagen etter idretten.

Dette treningsåret blir det 1000 timer.

Treningsframgang

– Det er ikke noe problem å trene så mye når det er 24 timer i hvert døgn hvis du er bevisst på hva du skal gjøre. Så har jeg trengt tid på å ta meg igjen etter kyssesyken. Det er først det siste året som kroppen igjen virkelig tar til seg og responderer på treningen, sier 23-åringen.

Som en viktig ingrediens i framgangen er også utallige treningsøkter med Niklas Dyrhaug. Stensås går for verdenstoppens klubb, Tydal.

– Med ham er det virkelig en å strekke seg etter.

Tenker mesterskap

– Til vinteren er det OL.

– Ja, men jeg tenker ikke på det. Neste sesong håper jeg å få prøve meg mer i verdenscupen. VM om to år mer aktuelt, sier Stensås og ser for seg mye arbeid med styrke og kapasitet for å heve nivået spesielt på de lengste konkurransene.