For første gang inviterte Hovin idrettslag til volleyballturnering, og sju lag meldte seg på i Horghallen lørdag. Det ble seriespill og kåring av dagens vinner. Hele samlinga var ganske uhøgtidelig, forklarte Ann Jorun Moen, og voksne og barn spilte om hverandre, også på samme lag.

– Vi synes dette var veldig artig, og oppslutninga ble omtrent så god som vi forventet, sier arrangementsansvarlig Ann Jorun Moen.

Sprer interesse

I tre år har idrettslaget invitert barn og ungdom på Hovin til volleyballtreninger. Mange har deltatt, og laget har samarbeidet med Lundamo idrettslag. Ennå har de ingen lag i seriespill, men det er drømmen, innrømmer trenerteamet Ann Jorun Moen, Tove Løvø og Torhild Hanshus.

– Ennå er det høgt opp og langt fram, men håpet er der om et juniorlag for jenter eller gutter. Interessen har vært god på treninger, så vi får se, sier Torhild Hanshus.

Et tilbud til folket

Turneringa i Horghallen lørdag var imidlertid for folket, slik Hanshus uttrykker det.

Ut fra treningene til barn og ungdom ble det dannet lag, og det var også påmeldt to familielag og ett bedriftslag, nemlig Midttømme Trelast. Hele 41 spillere var i aksjon i løpet av de fem timene i Horghallen, og det var stor innsats for fruktkorga som var premie.

Finalen ble spilt mellom et trimlag fra Lundamo idrettslag og familielaget Svegårds. Seieren gikk til trimlaget, som trener hver søndag kveld.

– Jeg synes det var mye bra spill. Alle koste seg, og vi hadde til og med publikum, sa Torhild Hanshus.