– Jeg ble med på innebandy fordi jeg syntes det hørtes artig ut, sier Felix (10).

Julius (10) forteller at han ble med fordi faren hans spiller innebandy, og fordi han ikke ville være med på bare en idrett.

Foreldre tok initiativ

Hver søndag ettermiddag er det innebandy for barn på Høyeggen skole, og tilbudet er kommet i gang etter initiativ fra foreldre.

– Vi har et veldig stort ønske om å få med flere barn, sier trener Anita Kvaal.

Ektemannen Ketil Kvaal spiller innebandy for Klæbu som startet opp med innebandy i 2012. Kvaal forteller at Klæbu har omtrent 200 aktive medlemmer, og at ønsket nå er å få engasjert mange innen sporten også i Melhus siden det er så stor iver i Klæbu.

– Innebandy er en sport som passer alle, gutter som jenter. Det vi ofte ser, er at de som ikke har «funnet» fotball eller håndball som sin hobby, faller for innebandy. Man trenger ikke å ha «balltalent» for å henge med, forteller Anita Kvaal.

Ukentlig trening

Foreldrene startet et tilbud på Høyeggen skole i november i fjor, og har treninger hver søndag ettermiddag. Inne i gymsalen farer ungene ivrig omkring, og trenerne har ingen problemer med å få ungene til å ta imot instruksjoner. Her er det stor idrettsglede.

– Vi har ikke spurt Melhus IL om de vil ta inn innebandyen, og vi ønsker å ta den delen sammen med foreldre, sier Kvaal.

Gruppa er foreløpig på 10 spillere, og Kvaal håper at enda flere vil være med.

– Vi var spent på om dette var noe som fristet, og under treningene har vi sett gleden, iveren og oppmøtet. Treningene nå er på søndager, og fra neste sesong kan det være at vi får andre dager., sier Kvaal.

Utstyr

Ungene har på beskyttelsesbriller når de spiller, og dette er påbudt for å hindre øyeskader.

– Et foreldrepar har donert keeperutstyr fordi de synes det er inspirerende og de ønsker å være engasjerte foreldre. Utstyr ellers låner vi fra innebandykretsen, og ingen må kjøpe utstyr før en vet om ungen er sikker på om innebandy er det rette. Vi har fått tak i kampdrakter, og ungene har fått velge tall selv, sier Kvaal.

Ketil Kvaal og Øystein Slettahjell er trenere. Theo, Filip, Hermann, Andreas, bak Mats, Mathias, Felix, Julius, Mickal og Sandra synes innebandy er en fin aktivitet. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Foreløpig er det trening én gang i uka, søndager i gymsalen på Høyeggen skole. Foto: Gunn Heidi Nakrem