Det har vært en litt skuffende verdenscupsesong, der 8.plass-plasserte Jørgen Graabak ikke har vært i nærheten av den tyske dominansen på topp tre. I Granåsen skulle han vise hjemmepublikummet hva han var god for.

Les også: 21. plass i Granåsen

Med 21.plass klarte han ikke det. Tirsdagens prøverenn i hoppbakken ble tellende, siden onsdagens konkurranse ble avlyst på grunn av dårlig vær. Med 30.plass i sekken og et utgangspunkt på over to minutter bak verdenscupleder Eric Frenzel, ble det i overkant tungt å hente opp for Graabak i trønderværet.

Forbannet Graabak

- Langrennet gikk greit, selv om det stoppet opp litt på slutten, kommenterer han overfor Trønderbladet, minutter etter at han gikk i mål som nummer 21.

Det var overhodet ikke det han hadde sett for seg foran nest-siste verdenscuphelg hjemme i Trondheim.

- Jeg er fremdeles forbannet og mener definitivt det burde vært et hopprenn, sier Melhus-mannen.

- Det var urettferdig og jeg var blandt dem som hadde dårlige forhold. Onsdag var det gode forhold, men de hadde bestemt seg på forhånd at det ikke skulle være hopprenn, fortsetter Graabak.

Les også: - Ikke helt fornøyd

At det kunne være aktuelt med avlysning av onsdagens renn, var lenge et tema i Granåsen. Uheldige forhold for kombinertløperen tirsdag, gjorde at han gikk til sengs med kryssende fingre for at alt gikk som planlagt onsdag.

- Jeg lå godt an på trening, men i konkurransen ble jeg brutalt straffet med bakvind der de fleste andre hadde oppdrift. Det gav et dårlig utgangspunkt, sier Graabak.

- Jeg syns det er kjipt, understreker han.

- Perfekte forhold

Rett før start, i 14-tiden onsdag, så ikke FIS noen bedring og noe annet alternativ enn å avbryte onsdagens hoppdel.

Da sto Graabak utendørs og varmet opp og var mildt sagt ikke blid.

- Da var det perfekte forhold og ingen skjønte noen ting. Jeg sto der som et stort spørsmålstegn og ble forbanna. Jeg var uheldig dagen før og hadde planer om å revansjere det. Å ikke få sjansen til det her på hjemmebane, er selvfølgelig kjipt, sier han.

- FIS styrer dette og de har vel et TV-program å ta en hensyn til, men jeg syns likevel det er trist at man ikke prøver å gjennomføre hopprennet når det er lett oppdrift og fine forhold, fortsetter Graabak.

Ødela statistikken

Det ble altså tysk dominanse i Granåsen, slik som på verdenscuptabellen. Bak Frenzel kom Johannes Rydzek og Fabian Rießle, som for øvrig også er topp tre i sammendraget. Trioen er den eneste med over 1000 poeng i verdenscupen, mens Graabak på 8.plass har under 400 poeng. Men det er ikke sammendragsmuligheten som skuffer ham nå.

- Det er første gang jeg ikke er på pallen her på hjemmebane, så det er skuffende, sier Graabak.

LANGRENN: - Langrennet gikk greit, selv om det stoppet opp litt på slutten, kommenterer Graabak overfor Trønderbladet, minutter etter at han gikk i mål som nummer 21. Foto: Marius Schjei Dahl