Magnus Stensås fikk lørdag debuten i verdenscupen og det i selveste femmila i Holmenkollen. Lundamobyggen hadde bestilt flybillett til Oslo i håp om å få klarsignal og det fikk han torsdag da Emil Iversen valgte å trekke seg.

- Det var en spesiell følelse, en folkefest så til de grader med 80.000 tilskuere. Noe helt annet enn det jeg er vant til, innrømmer han.

Måtte psyke seg opp

Stensås har bare gått ei femmil tidligere og det er noen år tilbake i tid. Derfor hadde han en mental jobb å gjøre de to dagene i forveien.

- Jeg måtte bare psyke meg opp, for du vet at det blir tøft. Dette er den tøffeste konkurransen i verdenscupen og den mest krevende i høydemeter også, forteller han.

Fikk krampe

Han hadde en fin opplevelse i cirka 2,5 mil, helt til krampa tok ham.

- Jeg fikk så sinnsykt krampe i foten fjerde gangen jeg gikk opp mot Frognerseteren og flere ganger måtte jeg rett og slett bare stoppe opp for å tøye. På lagmøtet dagen før hadde landslagstrener Tor Arne Hetland understreket at det ikke er aktuelt å bryte, for det er mange som har lyst til å gå. Men de siste rundene var kjedelige, sier Stensås, som endte på en 41. plass.