Det har vært litt av et eventyr for 26-åringen fra Melhus, som sommeren 2014 flyttet til Sør-Østerdal for å spille 2. divisjon. Den da ukjente håndballspilleren hadde spilt for Charlottenlund, men flyttet sørover da samboer Maria Aarstad fra Skaun fikk kontrakt med eliteserielaget Storhamar i nabobyen.

- Jeg hadde ingenting å tape med et eventyr med Elverum i skogen, sa Eide til Trønderbladet da vi snakket med ham høsten 2015. Da hadde han fått spille Champions League – håndballens gjeveste klubbturnering. Suksessen har bare fortsatt for Elverum-laget, som i fjor høst gjentok bedriften med å kvalifisere seg til Champions League-gruppespillet, der de slo selveste Montpellier, et lag med mange av de ferske franske europamesterne på banen. For halvannen uke siden vant Elverum sitt andre seriegull i historien, da Drammen ble slått med ni mål på bortebane.

- Det var veldig artig. Vi dro nedover og visste at de kunne gi oss problemer om vi ikke var på topp. De hang med en stund, men etter hvert rykket vi ifra og da ser vi oss egentlig aldri tilbake, forteller Eide.

Det viktigste gjenstår

- Vi fikk ta oss en liten feiring. Det var ingen heidundrende fest, men det er viktig å koste på seg en feiring. Man skal ikke ta det for gitt, fortsetter han.

Vi møter ham i Terningen Arena, et steinkast vest for en av byens få kjente kjennemerker – militærleiren Terningmoen. Den ferske seriemesteren har våknet etter gullfesten og stemningen er avslappet og god. Hele fire runder før slutt kunne laget innkassere et suverent seriemesterskap.

- Vi har vært gode, rett og slett. Samtidig gjenstår det viktigste – å ta hjem sluttspillet, slik at vi får billett til neste års Champions League, sier Eide.

- Håndballby nummer én

Livet som spiller i Elverum Håndball nå kunne knapt vært bedre. På tre år har han innkassert et seriegull og to sluttspillgull. Cupgullet mangler fremdeles, etter at sesongens NM-finale endte med et bittert og knepent tap mot Haslum femte juledag. Det koker litt i den ellers så trauste byen når laget spiller kamper. Selv om fotballaget har rykket opp til 1. divisjon, tenker byen på håndball.

- Det er veldig bra. Interessen for håndball er stor, i denne byen er det det som gjelder. Jeg vil si det er håndballby nummer én i Norge, sier Eide.

Nettopp derfor skal det være et bra tilbud om melhusmannen skal ta med seg samboeren og flytte en annen plass. Vikariatet som lærer får han sannsynligvis fornyet og klubben vil ha ham med videre. Så spørs om det om han får et mer interessant tilbud, ettersom spilletiden ikke er all verden i Elverum.

- Det er alltid artig å spille, men samtidig er det artig å være med her siden vi gjør det ganske bra, sier Eide.

Ingenting er bestemt

- Jeg må begynne å bestemme meg snart. Micke (Apelgren, Elverum-trener journ.anm.) vil gjerne ha meg med videre, så får vi se om det blir rett for meg. Nå har jeg fått spilt mer enn jeg har gjort før, men det fremdeles ikke veldig mye spilletid. Jeg får se hvordan det blir. Ingenting er bestemt, sier han.

Likevel har det blitt mer spilletid denne sesongen, ettersom laget i fjor høst slet med skader. Eide beskriver seg selv som «lagets potet», siden han kan spille overalt. Så spørs det å se om det vil dukke opp andre klubber på banen i jakten på Eide. For eksempel har ikke Kolstad vært på banen.

- Hvis det dukker opp et tilbud, vil jeg se på det og vurdere sammen med samboeren, sier Eide.

Trener Michael Apelgren ser verdien i Eides tjenester. Foto: Marius Schjei Dahl