Fotballfolket måtte klype seg i armen da Nicklas Bendtner ble klar for Rosenborg sent mandag kveld. En signering av dette kaliberet er ikke dagligdags i norsk fotball, for å si det litt forsiktig. Kritiske røster, og dem er det mange av, vil hevde at danskens karriere har hatt en nedadgående kurve helt siden han forlot Arsenal for noen år siden. I sin siste klubb før sjokkovergangen til «Troillongan», Nottingham Forest på nivå to i England, var han ofte benket og heller ikke særlig populær hos fansen. Om 29-åringen blir en suksess i svart-hvitt gjenstår å se, men ventetiden fram til seriestart føles i hvert fall ekstra lang nå. Og det er et godt tegn.

Twitter-kok

Men det er ikke bare eliteserieklubbene som jobber hardt på treningsfeltet for å bli klare til seriestart. Det store flertallet av norske fotballspillere møter opp på trening uten ei krone i godtgjørelse og kan heller ikke regne med det helt store frammøtet på kampdager. Kanskje kan en signering i Bendtner-klassen, riktig nok i breddefotballperspektiv, bidra til at flere får øynene opp for det som skjer utenfor Lerkendal stadion. Hvilken spiller 4. og 5. divisjon ville fått Twitter til å koke en sen kveld? Trønderbladet har tatt en ringerunde til lokale trenere for å høre om de sitter med en «Bendtner» i ermet.

Tore Havdal, assistenttrener i Melhus IL: - Vi hadde samme stormen, til og med fra VG, da vi fikk Roar Strand (høsten 2016), sier Havdal som forteller at Bendtner-overgangen har vært det store samtaleemnet blant Melhus-spillerne siden mandag.

- Bendtner er behørig omtalt her, sier han.

Trappe ned i Sokna?

Geir Bekken, trener Sokna damer: - Nei, si det. Dette må vel ha vært Ingrid Syrstad Engen eller noe sånt. Hun er på landslaget og spiller for Trondheims-Ørn. Eller kanskje Ada Hegerberg hvis hun vil trappe ned, hehe. Da ville det garantert blitt hysteri.

Vidar Reitan, assistenttrener Støren: - Dette være en gammel toppspiller, som Strand til Melhus. Det ville ha vært kjempegreier og økt tilskuertallet og det meste. Steffen Iversen til Støren hadde vært noe. Det blir nok vanskelig, men det er flere gamle Rosenborg-spillere som trener klubber lenger ned i divisjonssystemet.

Sokra-trener Geir Bekken tror tror en overgang for J19-landslagskaptein Ingrid Syrstad Engen ville skapt mye blest rundt klubben. Foto: Thomas Olsen