Sist helg spilte Trondheims-Ørn treningskamp mot Vålerenga i Oslo. Ingrid Syrstad Engen var opptatt med spill for J19-landslaget, men i hennes fravær var det ei anna melhusjente som trådte fram. Jenny Østerås har hospitert med toppserieklubben i flere år, men er nå hentet til Ørn på permanent basis. 18-åringen er tiltenkt en rolle på rekruttlaget, men fikk stå én omgang mot Vålerenga. Ørn var det beste laget og vant 3-1. Scoringen til Vålerenga kom på straffe og det var Østerås som måtte hente ballen ut av nettet.

Mental prøve

– Jeg synes det gikk greit, som jeg hadde håpet. Det var ikke de største utfordringene, men jeg måtte være offensiv og bruke beina mer. Det var overraskende trygt å stå der, men jeg har flinke lagvenninner som er gode til å bakke opp, sier målvaktstalentet fra Gimse.

Hun fikk vite om debuten en uke i forveien og brukte tiden på forberede seg så godt som overhodet mulig. Den mentale utfordringen var størst, mener hun.

– Den uka gikk med til å forberede meg mentalt, unngå at nerver skulle påvirke meg negativt. Det handler mye om psyke, så jeg fokuserer på det jeg kan og så gjøre det bedre. Snu alle opplevelser til noe positivt og ha troen på deg selv, sier Østerås.

– Tålmodig målvakt

Debuten ga mersmak og 18-åringen håper på flere sjanser utover i sjansen, selv om den argeste konkurrenten heter Kristine Nøstmo og er i landslagstroppen til vanlig.

– Hvis jeg fortsetter å utvikle meg har jeg tro på flere sjanser, men jeg har ikke hastverk. Jeg tar de mulighetene som kommer. På sikt er målet å bli fast keeper i toppserien, uttaler hun offensivt.