SPRINTTRONEN: Marit Bjørgen har vunnet de tre siste verdensmesterskapene i sprint, mens Maiken Caspersen Falla er regjerende olympisk mester. Nå sikter Falla seg inn på VM-gull.
(Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

SPRINTTRONEN: Marit Bjørgen har vunnet de tre siste verdensmesterskapene i sprint, mens Maiken Caspersen Falla er regjerende olympisk mester. Nå sikter Falla seg inn på VM-gull. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Falla vil overta sprinttronen fra Bjørgen

Marit Bjørgen er tre ganger regjerende verdensmester i sprint. Maiken Caspersen Falla vil ikke at det skal bli fire.

Marit Bjørgen har vunnet de tre siste VM-sprintene (2011, 2013 og 2015), men i en alder av 36 år tror OL-vinner på sprint fra 2014, Maiken Caspersen Falla, at Bjørgens tid på sprinttronen er over.


Bjørgen er glad etter utvalgets «frikjennelse»

Marit Bjørgen tok med glede imot rapporten om medisinering i norsk langrenn fra granskningsutvalget. – En grundig rapport, fastslo hun.

 

– Jeg tror ikke sprintsjansene hennes er veldig store, men hun er veldig bra på alt mulig annet. Sprintløypa i Lahti er rask og vanskelig, og Marit har ikke vist seg å være veldig startrask. Det kan bli tøft, men det er Marit Bjørgen. Alt kan skje, sa Falla til NTB på Sjusjøen på det siste pressetreffet før VM.

36-åringen selv, som i motsetning til jentene i Norge holder til i Davos fram mot verdenscuphelgen i Otepäa, har også innsett at sprintkonkurrentene har blitt sterkere.

– Jeg ser mine største sjanser i Lahti på 10 kilometer klassisk i tillegg til duathlon og tremila. Det er på sprinten jeg føler jeg stiller dårligst, sa Bjørgen til NTB i Davos.

Færre seirer

Sprinten og lagsprinten er Fallas beste distanser under det kommende verdensmesterskapet i Lahti.

– Jeg har lyst til å gå sprint, lagsprint og stafett. Det er målet, sa Falla.

– Men det er på sprinten jeg har blitt tatt ut allerede. Det blir tøffe tak. Det er mange som gjør det bra i sprint. Det er mange nasjoner og jenter, og det er en større bredde enn andre distanser. Det handler om å være 100 prosent skjerpet og til stede, la hun til.

Falla var i en egen klasse i sprint i verdenscupen forrige sesong. Den norske jenta vant åtte av ti mulige verdenscupseirer i sprint. Denne sesongen har hun til sammenligning kun vunnet én.

– Jeg blir mer skjerpet, og det hjelper litt på motivasjonen, sier Falla.

– Er det bedre å gå til VM med færre seirer?

Må ta Nilsson

– Jeg føler det. Jeg er uansett fornøyd med sesongen så langt. Å vinne så mye som jeg gjorde i fjor er helt sykt, så jeg regnet med at folk var nærmere i år enn i fjor. Samtidig føler jeg at jeg har gått veldig bra renn. Jeg har vært topp to i alt, så om man fjerner sesongen i fjor er dette den beste mesterskapsoppkjøringen jeg har hatt. Det er betryggende.

Seier fikk hun imidlertid på NM-sprinten på Lygna.

– Det smakte godt det. Jeg vant spurten der og på duathlonen. Man må ta med seg det man kan, smiler 26-åringen.

Men skal Falla kunne ta VM-gull må hun blant andre slå svenske Stina Nilsson, som har imponert voldsomt flere seirer denne sesongen.

– Stina har vært veldig sterk. Jeg må gjøre det bra om jeg skal slå henne. Jeg vet det blir tøft, men jeg skal være på hugget.

– Jeg er trygg på å finne form. Formen er stigende og den skal være opp mot optimal om jeg får nok hvile og trening. Jeg er trygg på det, lover Falla.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Sport

Melhus-kapteinen har sommerfugler i magen

Martin Nilsen ser frem til kampen mot Alvdal kommende lørdag. Han tror kampen blir nervepirrende.

På høyden igjen før avreise til Italia

Magnus Stensås er frisk igjen og klar for høydesamling med landslaget.

Ny Bjørnbeth-triumf

Thomas Mjøen rader opp seirer med familiehesten på Leangen. Ragnhild Bjørnbeth seiret på nytt med Sea Samedi. Begge melhuskuskene er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong.

Spillerne tar et oppgjør med klubbens satsing

Gimse rykket nesten ned til 6. div.

Supermann frelste Melhus

Melhusbyggen og eks-RBK-spiller Roar Strand (47) som avgjorde det elleville opprykksdramaet drøyt sju minutter på overtid!