GRUNDIG VURDERING: Marit Bjørgen er fornøyd med rapporten fra granskningsutvalget som har sett nærmere på medisinering i norsk langrenn.
(Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

GRUNDIG VURDERING: Marit Bjørgen er fornøyd med rapporten fra granskningsutvalget som har sett nærmere på medisinering i norsk langrenn. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bjørgen er glad etter utvalgets «frikjennelse»

Marit Bjørgen tok med glede imot rapporten om medisinering i norsk langrenn fra granskningsutvalget. – En grundig rapport, fastslo hun.

– Vi ble på en måte frikjent, men så er det små ting i forbindelser med rutiner som kom fram. Det var litt som forventet. Jeg er veldig glad for at det kom en grundig vurdering, sa Bjørgen til pressen i estiske Otepää fredag.

Det uavhengige granskningsutvalget som kikket nærmere på bruk av medisinering i norsk langrenn, la torsdag fram rapporten som viser at landslagene ikke har drevet uforsvarlig behandling av utøvere uten astma.

Marit Bjørgen finner VM-formen i paradisiske Davos

Marit Bjørgen knuste konkurrentene i NM. Etter det tok hun med familien og fant sitt treningsparadis i de sveitsiske alper i Davos. Der finner hun VM-formen.

 

De peker derimot på en del rutiner som bør endres og forbedres. I tillegg viser utvalget til at bruken av forstøverapparat kan oppleves som "etisk problematisk".

– Det kan gi et uheldig signal ved at unge føler at de må bruke dette for å bli gode idrettsutøvere, sa utvalgsleder Katharina Rise til NTB.

Les også: Heidi Weng nekter å gå ankeretappen i VM

– Det var en grundig rapport. Den var lang, og jeg har ikke lest hele. Men jeg er veldig fornøyd med at den kom, sa Bjørgen.

På spørsmål om hvordan hun tror rapporten blir tatt imot i utlandet, svarte hun følgende:

– Det tenker jeg ikke så mye på. Jeg er veldig glad for at rapporten kom, så får vi se om andre nasjoner leser den eller ei, sa den norske langrennsdronninga.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Sport

Bjørgen knuste Graabak i pengepremier

Men verdenscupvinnerne tjente aller best.

Kvålsbygger usikre på NM-formen

Andreas Dahlø Wærnes og Tommy Grøtte har begge slitt denne sesongen.

Slik var det å stå på VM-startstreken

- Jeg følte egentlig at jeg ikke var fryktelig nervøs

Innebandy for barn

Foreldre har startet innebandy for barn og håper enda flere unger vil være med på tilbudet.