Kombinertgutta får besøk av koner og barn i VM-oppkjøringen. Det byr på bekymringer for sportssjefen.

– Jeg har innført kysseforbud, men det blir vel ikke like strengt som det jeg leste at Emil Hegle Svendsen (skiskyting) har hatt, ler sportssjef Ivar Stuan overfor NTB. Han har samlet VM-troppen i kombinert i en eksklusiv lodge på Sjusjøen. Før avreisen til Lahti mandag, får de norske VM-håpene familiebesøk.

– De som har friske familiemedlemmer, får besøk. Det er kysseforbund, men jeg er spent på om gutta overholder det. De har heldigvis ingen å nusse på under selve VM-samlingen, sier sportssjefen.

– Men vi har et strikt VM i antibac etter en sesong med mye sykdom, påpeker Stuan.

Alle innom sykesenga

Magnus Moan, Magnus Krog, Espen Andersen og Jørgen Graabak får med seg Mikko Kokslien til Lahti-VM.

– Vi har hatt en kanonsamling så langt. Det handler om finjustering og skape overskudd. Vi har testet hoppdresser og ski. Det jobbes døgnet rundt med detaljer, men noen fantastiske skiturer veier opp, sier Stuan.

Kokslien kommer rett fra fjerdeplass i Sapporo, mens Andersen måtte komme etter til Sjusjøen – etter at også han ble rammet av sykdom.

– Espen fikk noe smågruff og sto over i helgen. Han er den åttende av gutta som har vært i syk i år. Dermed har alle vært innom sykesenga. Jeg håper alle dermed har bygget opp immunforsvaret sitt før VM, sier Stuan.

– Espen får sin VM-debut, men har ikke noe å gjøre i et mesterskap om han er syk. Han er den som holdt ut lengst, forteller sportssjefen.

Droppet prøve-OL

Resultatene har uteblitt individuelt. En lagseier ga imidlertid et lite løft.

– Vi reiser til Lahti med medaljeambisjoner i alle øvelser, sier Stuan.

– Det høres ut som et sykt resultatmål i en sesong preget av sykdom?

– Det er da ikke så sykt å ha medaljeambisjoner, sykdom til tross. Jeg tror vi gjorde klokt i å droppe prøve-OL i Pyeongchang, men det gjenstår å se, sier sportssjefen.

Kombinertlaget reiser til Lahti mandag.

– Hva har VM-oppladningen kostet?

– Det er ikke så dyrt. Vi fikk leie en lodge til hyggelig pris. Noen titusener er det blitt, men de rundt laget har faste lønninger. Dette er det absolutt verdt, sier Stuan.

Første kombinertkonkurranse i Lahti går i normalbakken 24. februar.