For mange lagidretter er «bylag» et uttrykk som sier noe om tøff konkurranse. I volleyball brukes «nordtrønderlag» om det samme fenomenet.

Sist helg ble fjerde serierunde i ungdomsserien i volleyball for Nord- og Sør-Trøndelag avviklet i Melhushallen. Trenere og lagledere er veldig stolte over å ha et oppegående jentelag fra Melhus i serien. Laget har fulgt ungdomsserien fra forrige sesong, og har satt Melhus på kartet. De er det eneste laget sør for Trondheim som deltar. Bare ett «bylag» deltok i Melhushallen, mens tre lag fra Nord-Trøndelag herjet med de andre laga.

– Gjør en flott innsats

– Vi er veldig stolte over jentene fra Melhus. De biter fra seg og gjør en flott innsats, sier trener Johnny Mathisen.

Åtte spillere fra 14 til 17 år deltar, og de har hatt et ganske stabilt lag siden de begynte å trene sammen for et par-tre år siden.

– Noen har spilt volleyball ganske lenge, mens andre er nokså ferske. Men vi har en fin miks, og laget fungerer veldig godt sammen, sier Johnny Mathisen.

Jentene bekrefter at trivselen er på topp.

– Det er kjempeartig, og vi har det veldig fint sammen, sier Linn Sofie Sørlien.

Bratt læringskurve

Laget spilte sitt første seriespill i fjor, og treneren sier at i forhold til de beste lagene fra Nord-Trøndelag blir det en viss nivåforskjell. Men de trener to ganger i uka, onsdager i Melhushallen og søndager på Høyeggen skole. Mathisen roser dem for stor treningsvilje.

– Dette er veldig positive jenter, men en flott lagånd og bratt læringskurve.

Tre kamper søndag

Laget gjennomførte tre flotte kamper i Melhushallen søndag, og spilte i perioder jevnt med flere av de seks lagene i serien. Den siste kampen gikk mot Nyborg, et lag de ofte kjemper side om side mot. Men denne gangen ble det tap, og en 6.-plass for dagen. Nyborg vant sine sett bare 25-16 og 25-21, og det viser at Melhus raskt kan klatre på tabellen.

De andre lagene som deltok i Melhushallen var Snåsa, Grong, Steinkjer og Hitra.

Melhus-laget er egentlig et 15-årslag, forklarer Mathisen, mens serien består av en blanding av 15- og 17-årslag.

Neste serierunde går i «løvens hule» i Steinkjer i begynnelsen av mars, og blir den siste denne sesongen.

Ønsker seg et guttelag også

Melhus Volleyball er ei avdeling i Melhus Idrettslag, som kun har dette jentelaget i spill for tida. For flere år siden var det et større miljø for volleyball i Melhus, og for flere aldersgrupper. Johnny Mathisen sier at de har tanker om å få til et ungdomslag for gutter også.

– Det hadde vært veldig artig. Vi prøver å lodde stemninga, og fisker litt på ungdomsskolen, men det er ikke lett å starte et nytt lag helt fra begynnelsen, sier Johnny Mathisen, som benytter en hver anledning til å reklamere for sporten.

Stein Ivar Foss er leder i Melhus Idrettslag, og synes det er kjempebra med denne satsinga på volleyball.

– Det er et flott tilskudd til aktiviteten i idrettslaget, og veldig artig at man har greid å få til dette laget. At det var jenter som ønsket å starte var ekstra gledelig, og det er bare å ønske dem lykke til, sier Stein Ivar Foss.

Foreldre står bak

– Hva er forklaringa på at man har lyktes?

– Det har nok mest sammenheng med at foreldre og unger hadde interesse for volleyball, og greide å dra i gang det hele. Det er jo ofte slik at hvis man har genuin interesse for noe, så skaper det engasjement. Jeg har inntrykk av at Johnny og trenerne gjør en god jobb, og har fått til et godt lag, sier Foss.

Han ønsker avdelinga lykke til med videre satsing, gjerne også med et guttelag. Stein Ivar Foss tror de trenger all den støtte og anerkjennelse de kan få på vegen, for volleyball er en beskjeden sport i Sør-Trøndelag, og de kjemper også mot mange andre gode tilbud i Melhus.

EN SPRETTEN SPORT: Melhus-lagets siste kamp søndag, mot Nyborg (til venstre).
KOMPLETT LAG: Åtte unge spillere sammen med trener Johnny Mathisen. Videre mot høyre: Frida Langlie, Synne Moen, Linn Sofie Sørlien og Irja Røstum Stabell. Bak fra venstre: Hedda Hunnestad, Andrine Marie Mathisen, Sandra Ilea Lian og Mia Hatlen Østeraas.