Weng har lagt VM-oppladningen til familiehytta på Skeikampen, men var tilgjengelig for et samlet pressekorps under landslagets siste pressetreff før VM på Sjusjøen torsdag.

– Jeg har troen på å være på Skeikampen og gjøre det jeg har gjort før. Ved å være i lavlandet har jeg mer kontroll på det jeg gjør i stedet for bare å dasse i et tempo i høyden. Der blir det automatisk annerledes trening enn i lavlandet, sa Weng.

– Jeg har ikke gjort noe spesielt til nå. Jeg har kun prøvd å få overskudd og finne godfølelsen. Det er ikke alltid lett. Jeg synes det gikk litt tungt i NM og har hvilt litt og slappet godt av. Jeg tror det kan bli bra, la hun til.

Weng vant Tour de Ski denne sesongen, og har også gått ankeretappen for Norge i verdenscupen, men i VM vil hun helst gå en annen etappe.

Liker skøyting

– Vi får nå se hvordan rekkefølgen blir. Det er ikke sikkert jeg skal gå. Alle må være i form, men jeg mener at Marit (Bjørgen) kan gå sisteetappen, sa Weng.

– Hva hvis du blir spurt, spurte TV 2.

– Da tror jeg at jeg takker fint nei.

– Seriøst?

– Ja.

Weng føler seg sikrest på en tredjeetappe.

– Jeg føler selv at jeg har vært best på fem kilometer skøyting. Det var jeg i Lillehammer og Toblach. Jeg føler at jeg kunne gått alt, men sisteetappen føler jeg Marit kan ta seg av, sa hun.

Les også: Suveren Bjørgen tror hun blir enda bedre

Weng har sammen med Ingvild Flugstad Østberg troen på at hun kan tåle å gå samtlige seks renn under verdensmesterskapet i Finland. Det inkluderer lagsprinten.

– Det blir spennende å se hvem som er i best form. Maiken (Caspersen Falla) skal vel uansett gå den, så får vi se hvem som får den andre plassen. Det vet jeg ikke selv engang, sa 25-åringen.

Imponert av Bjørgen

– Jeg føler at Ingvild og jeg har fått det til på sprint i år, og jeg føler at vi er gode nok for det, så vi kan gå alt sånn sett.

Hennes største medaljesjanse mener hun imidlertid er på skiathlon, en distanse hun har OL-bronse i fra Sotsji.

– Den distansen jeg har fått medalje i før er skiathlon, så det er den jeg er tryggest på, men vi får se. Det er ikke så mange som takler å gå klassisk og skøyting sammen. Det er den som er lettest å ta medalje på, kanskje, sa Weng.

Men medaljemålsettingen er heller mager.

– Jeg vet ikke helt. Jeg blir fornøyd om jeg får en medalje. Det er så mange som får det til i VM.

En av dem har vært veteranen og lagvenninnen Marit Bjørgen.

– Jeg er imponert over det hun gjorde i NM. Hun har vært borte i et år, hun er oppe i årene og hun har fått unge. Det er ikke mange som hadde gjort det så bra i samme situasjon. Hun er unik sånn, avsluttet Weng.