Til helgen arrangeres den 23. utgaven av tradisjonsrike Gauldalscup i Størenhallen. Leder i fotballavdelingen på Singsås, Gunnar Hermo, er fornøyd med deltagelsen selv om han savner noen av gjengangerne fra tidligere år.

I år som i fjor spilles cupen over to dager, der herreklassen avgjøres på lørdag og dameklassen på søndag. Etter innledende gruppespill bestående av tolv lag blant herrene lørdag, går man over til kvartfinaler senere på dagen der de to beste fra hver gruppe, samt to av de tre beste gruppetreerne går videre. Dameklassen søndag har samlet ti lag på to grupper, der de to beste fra hver gruppe går direkte til semifinale.

Savner gjengangerne

Gunnar Hermo, som er leder i fotballavdelingen på Singsås, er fornøyd med årets deltagelse selv om han gjerne skulle sett at flere av de tradisjonsrike klubbene i distriktet hadde deltatt.

- Når det gjelder antall lag så er jeg relativt godt fornøyd med deltagelsen. Vi ligger på samme antall lag som i fjor, og det må vi si oss greit fornøyd med, innleder han.

Før han legger til:

- Jeg savner lag som Gimse, Leik og Trønder-Lyn. Det er litt overraskende at de ikke er med, sier han.

Gimse har vært et trofast innslag på Gauldalscupen tidligere år og vant herreklassen så seint som i 2013 da de slo Støren i finalen.

Les også: For gode for Gauldalscupen

Få nye innslag

Oppdal er det sørligste innslaget på herresiden, mens Leinstrand er det nordligste. Blant damene må fjorårsmester KIL/Hemne se årets turnering fra sidelinjen ettersom de rykket opp til 1. divisjon i fjor høst. Grensen for deltagelse er 2. divisjon blant damene, mens man ikke kan spille høyere enn 4. divisjon for å delta i herreklassen.

- Det er en divisjonsgrense vi har satt for at vi skal få så jevne kamper som mulig. Den har fungert fint tidligere, påpeker Hermo.

Melhus slo Oppdal i fjorårets herrefinale, og Hermo tror vi fort kan få samme scenario på lørdag:

- Dersom Melhus kommer med toppet lag, er de klare favoritter, spår Hermo.

På damesiden er det mer åpent, skal vi tro arrangøren:

- Det ser mer åpent ut på forhånd i hvert fall. Siden KIL/Hemne ikke er med i år, blir det straks mer åpent. NTNUI er et nytt bekjentskap for oss. Jeg tror det står mellom dem og Gimse, uten at jeg vil utnevne noen forhåndsfavoritt, sier Hermo.

Roser de frivillige

Det spilles fotball fra morgen til kveld både lørdag og søndag i Størenhallen. I den forbindelse benytter Hermo anledningen til å hylle de frivillige som stiller opp.

- Vi har rundt 50 frivillige som stiller opp totalt hele helgen. Det er imponerende. Uten deres tilstedeværelse hadde ikke dette latt seg gjennomføre. Gauldalscup arrangeres for 23. gang og er en tradisjonsrik turnering som har kommet for å bli, roser Hermo.

- På tross av tøff konkurranse fra futsal og andre idretter, synes jeg ikke vi skal klage på deltagelsen. Vi var oppe i over 20 lag i herreklassen ett år, men har funnet et passe antall lag og kamper slik vi har i dag, sier han.

- Vi begynner å bli godt vant med å arrangere Gauldalscup og har et godt håp om et knirkefritt arrangement også i år, avslutter Hermo.