Etter litt kaos med feil uttaksmelding torsdag kveld trodde Camilla Lund i noen minutter at VM-drømmen var knust. Da var det greit å våkne til en hyggelig kontrabeskjed fredag morgen.

- Det er litt uvirkelig. Jeg drar dit for å få erfaring, jeg kommer neppe til å hevde meg i toppen. Å få oppleve et mesterskap blir uansett kjempestort, sier Lund.

Les også: Ble camillas VM-drøm knust?

Melhusjenta skal nemlig representere Norge under allround-VM på skøyter i Vikingskipet, som går av stabelen den første helga i mars. Det blir 22-åringens første mesterskap på is, i det som hun før uttaket beskrev som et eventuelt karrierehøydepunkt – til nå.

Ble «vraket» torsdag

- Man får jo et adrenalinrush gjennom kroppen når man får sånne beskjeder. Da man er liten drømmer man jo om å gå OL eller VM og nå skal jeg faktisk gjøre det. Det er en ganske syk tanke, sier en lykkelig Lund til Trønderbladet etter å ha fått beskjeden i morges.

En hyggeligere beskjed å få enn den feilaktige listen hun så på internett i går kveld, der Norge kun var representert med to løpere. Da ble skøyteesset skuffet, før hun etter hvert innså at det måtte være en feil. Fredag morgen kom altså bekreftelsen.

- Det var tydeligvis en liten glipp, men det var heldigvis mange som kommenterte raskt at det var feil. Det tok ikke så lang tid før jeg så at det var en feil, sier hun.

- Får en gnist innvendig

- Jeg ble jo selvsagt skuffet, men jeg tenkte jo at jeg var såpass nære at det var gode muligheter for å gå senere, forteller Lund.

Etter at skuffelsen ble snudd til jubel, begynte mesterskapsdebutanten umiddelbart å tenke på treningen som venter. Etter en periode med oppstykkede treningstider, sykdom og få løp, vil hun bruke adrenalinrushet til å gå bra på trening.

- Det er kjempeartig. Nå har jeg en kjempemotivasjon til å få trent bra de neste tre ukene. Jeg får en liten gnist innvendig av tanken på å gå VM på hjemmebane i et fullsatt Vikingskip, sier hun.

Ikke prioritet korte distanser

Siden hun senest i forrige uke anslo VM-sjansene som meget dårlige, har hun trent lite på de kortere distansene hun nå skal gå i VM. 3000- og 5000-meterspesialisten er nødt til å gå fort på de korte distansene for å kvalifisere seg til den avsluttende 5000-meteren.

- Nå blir det viktig med gode økter på is, få trent mer på fart som jeg ikke har fått gjort så fryktelig mye. Det blir viktig i allround-VM. Jeg må få trent på starter, som jeg ikke har prioritert da jeg har trent mest på langdistansene, forteller Lund.

- Blir det nå å legge seg på et mørkt rom en måned for å unngå mer sykdom?

- Jeg har hatt min bolk med sykdom og jeg skal ikke reise noe utenlands, så jeg skal klare å holde meg frisk. Nå er det bare foten som må bli bra igjen og den kjennes mye bedre siden onsdag, sier Lund om den nesten så alvorlige kuttskaden hun pådro seg etter en kollisjon før verdenscuphelgen i Berlin sist helg.

Feirer med kylling

Fredag kveld skal uttaket feires etter en solid treningsøkt på Leangen. Etter det venter en sunn, indiskinspirert variant med ovnsbakt kylling med grønnsaker blandet med kokosmelk og curry.

Les også: Forberedt på en beintøff helg

- Da blir det å spise middag, se film og bare kose meg, sier VM-klare Lund og går langt i å antyde at kjæresten bør diske opp på kjøkkenet i kveld.

Det er i så fall vel fortjent.