De siste dagene har kombinertløperen tilbrakt i senga, og nå begynner tiden å bli knapp fram mot verdenscuprennene i Seefeld kommende helg. Tirsdag meldte den dobbelte OL-mesteren fra Sotsji at plagene er i ferd med å slippe taket.

Les også: Jørgen Graabak er klar for pengefest

Les også: Jørgen Graabak beste nordmann

- Matforgiftning er noe skikkelig dritt. Men etter å ha sovet i 30 av de 48 siste timene var jeg endelig i stand til å komme meg ut av senga i dag for å trekke litt frisk luft, skrev Graabak på sin Instagram-konto.

Trønderen er tatt ut til kommende helgs verdenscuprenn i Østerrike. Den første konkurransen i den såkalte Seefeld-trippelen går allerede fredag. Landslagssjef Kristian Hammer sier det er for tidlig å konkludere med om sykdomsperioden får konsekvenser for Graabak med hensyn til start i de rennene.

- Det vet vi ikke ennå. Status er at han ikke har trent de siste dagene, og han sto jo over rennet søndag. Helsemessig har det gått litt riktig vei, men han har kun vært ute på gåturer, sier Hammer til NTB.

Siste sjanse

Han håper Graabak er i trening onsdag.

- Han bør få ei treningsøkt da dersom han skal gå rennene til helga. Torsdag er aller siste mulighet, sier Hammer.

- Hvor mye har sykdommen satt ham tilbake?

- Det er alltid vanskelig å si. Sånt som dette er aldri noe man ønsker, men Jørgen er godt trent. Dersom han får energien tilbake, kan det ende med overskudd også. Men utgangspunktet er ikke heldig. Han er slapp og ikke helt på hogget, sier landslagssjefen til NTB.

- Er det aktuelt å erstatte ham med en annen løper i Seefeld?

- Det diskuterer vi i morgen (onsdag). Per nå har vi tro på at Jørgen blir klar, sier Hammer.

Stor pott

Kombinertløperne skal kjempe om 300 verdenscuppoeng i Seefeld. Sammenlagtvinneren får med seg 200 poeng ekstra. I tillegg kjempes det om 100.00 euro, tilsvarende rundt 900.000 kroner, i premiepenger.

Ett hopp i bakken og fem kilometer med prolog innleder festen i Seefeld fredag. De 50 beste får starte i lørdagens tradisjonelle gundersenrenn, der utøverne tar med seg resultatene fra fredagens innledende runde.

Det samme gjelder i søndagens jaktstart, men da skal deltakerne gjennom to skihopp og 15 kilometer langrenn