8.-plass på sprinten, 3.-plass på 5-kilometeren og 4.-plass totalt etter den 10 kilometer lange klassiske jaktstarten ble fasist i minitouren. Bjørgen var ikke like kvass som på Beitostølen og i Kuusamo.

Det overrasker henne ikke.

Hun holder seg til opprinnelig plan og går begge de to neste verdenscuphelgene.

– Jeg holder meg til planen. Det skal bli godt å komme til Davos for å slappe av litt. Jeg kjenner at jeg mangler overskudd.

Mistanke

Bjørgen visste at resultatene ville variere etter som hun lenge slet med skader i sesongoppkjøringen. Hun visste at det ville bli en utfordring å finne nok overskudd til enhver tid. Livet som mor er noe annet en livet uten små barn.

– Ja, det var jeg forberedt på før sesongen startet også. Det har vært litt annerledes enn det har vært før. Jeg fikk trent bra etter Beito fordi jeg var litt syk før de rennene, så ble det to renn sist helg og tre renn denne helgen. Det er blitt en tøff totalbelastning. Det er nok hvile som er utfordringen min

– Var du sjanseløs på å henge på Krista Pärmäkoski da hun kom opp bak deg?

– Ja, jeg var ikke der i dag, så slik er det.

Styrer

Marit Bjørgen styrer det meste av treningen sin selv, men hun sparrer også med kvinnetrenerne Sjur Ole Svarstad og Roar Hjelmeset og gamletreneren Egil Kristiansen. Ambisjonene om å prestere i Lahti-VM er ikke dempet.

Les også: Glad og lettet etter verdenscupseieren

– VM er hovedmålet. Der skal jeg være med å kjempe om medaljer, i hvert fall på de lengste distansene og stafetten. Og det er klart, det er gull som er gjevest.