Lillehammer (NTB): Jørgen Graabak spurtet inn til tredjeplass i søndagens kombinertrenn i Lillehammer. Eric Frenzel vant igjen.

Klatret

Trønderen klatret dermed opp to plasser og inntok verdenscuppallen på hjemmebane. Det var hans andre pallplass i vinter. Graabak ble også nummer tre i sesongens første renn forrige helg.

– I dag gjorde jeg en bra jobb. Det var tøft å ta igjen de to foran. De kjørte som om det var lagtempo. Jeg er godt fornøyd med både hopp- og langrennet. I sporet følte jeg meg litt alene skviset mellom fire tyskere, sa Graabak til NRK.

Heltysk duell

Ikke overraskende ble det heltysk duell om seieren også søndag. Inn mot mål satte Frenzel på turboen og slo sin landsmann Björn Kircheisen med 10,8 sekunder.

For Graabak var det 23,4 sekunder opp til Frenzel. 25-åringen startet langrennet på 10 kilometer som nummer fem etter et svev på 137 meter i hoppbakken.

På spørsmål om hva han og det norske kombinertlaget kan gjøre for å stoppe den tyske dominansen, svarte Graabak følgende:

– For min skal jeg gjøre mye av det samme. Jeg gjorde ikke et perfekt skihopp. Kan jeg ligge i ryggen på dem, er det ikke sikkert det blir tysk seier lenger.

De andre

Martin Krog var nest best av de norske i hoppdelen, men i sporet måtte han se seg forbigått av landslagskollega Espen Andersen, som gikk inn til en 16.-plass. Krog endte rett bak.

Veteranen Håvard Klemetsen har vanligvis sin styrke i hoppbakken, men fikk det ikke til å stemme i søndagens renn.