Etter 0-1-tap på hjemmebane i første kamp på Lerkendal var utgangspunktet til de trønderske unggutta like enkelt som det var vanskelig i Youth League. For å gå videre til tredje runde måtte serberne slås hjemme i deres egen heksegryte foran over tusen tilskuere.

Rødt kort og straffe

- De var bedre enn oss på Lerkendal, men vi visste at vi var bedre enn dem om vi skrudde opp ett par hakk. Det viste vi også. Vi har en utrolig lagmoral, en utrolig kompisgjeng som aldri gir seg før dommeren blåser, sier Skarsem til Trønderbladet på telefon fra Serbia.

1998-modellen har sammen med Solbakken bidratt godt for Rosenborg-unggutta, som etter å ha gått til topps i G19-NM i 2015 fikk sjansen i Youth League denne høsten. I første runde ble en kjedelig 0-0-kamp fulgt opp med en sterk 3-1-seier borte mot AIK.

Onsdag kveld startet både Skarsem og Solbakken igjen. Begge hadde gått av da årets RBK-talent og seriemester Erlend Dahl Reitan ble lagt i bakken tre minutter før full tid. Hjemmelaget ble redusert til ti mann og Fredrik Vinje - som kom inn for Skarsem etter 72 minutter - scoret sikkert på straffe. På overtid sikret Simen Nordskag avansementet med 0-2. Da tok det helt av.

- Veldig kynisk av dem

- Det er helt sjukt, det er veldig sterkt, sier Skarsem.

- Å sitte på benken da var utrolig nervepirrende. Det var helt sjukt å se de siste minuttene der, fortsetter indreløperen.

Mens serberne gjennomførte en nærmest perfekt bortekamp i Trondheim en iskald kveld for to uker siden, toppet RBK det hele på tampen i kveld.

- Vi presset dem, måtte ha mål, mens de lå nede og drøyet. Veldig kynisk av dem, men vi ga oss ikke og bare malte på. Det var utrolig deilig da målet kom, sier Skarsem.

Tok helt av

- Jeg mistet hodet og stormet banen. Det var helt sykt, jeg husker ikke så mye av det. Det var vill jubel, flirer han.

Før Rosenborg-juniorene sammen med Čukarički spiste sammen med resturanten (kjøttmix, pommes frites og kaldt vann!) tok Skarsem selv ansvar for garderobefeiringen. Den blyge melhusgutten var tydeligvis lagt igjen hjemme.

- Det har blitt sånn nå. Når vi gjør såpass store ting, da slår jeg også på stortromma, sjø, sier Skarsem.

TOK HELT AV: Her er Melhus-profilene Olaus Skarsem og Ola Solbakken sterke i Serbia. Rolige gutter som fortjent kunne ta av etter å ha beseiret Čukarički i UEFA Youth League.