Kontrastene blir uvanlig store når man skal prøve å beskrive hva Roar Strand opplever i Melhus-drakta i disse dager, sammenlignet med hans storhetstid både i Rosenborg og på landslaget.

Spilleren med en CV få norske fotballspillere kan se tilbake på har bidratt både i kamp og på trening for Melhus denne høsten. Så når alt nå skal avgjøres de kommende ukene skal det ikke stå på rutine og erfaring i Melhus-garderoben.

To hinder gjenstår. Først ut venter Brekken i KM-finale i Abrahallen førstkommende fredag. Vinner Melhus den kampen venter en ren opprykksfinale mot Hitra fra 4. divisjon. I tillegg skal Jan Ketil Bergs mannskap spille finale i Oboscupen i samme hall mot Rissa søndag. Høydepunktene står med andre ord i kø for Melhus-fotballen, enda vi i er inne i november og breddefotballsesongen er over for flere uker siden.

Nytt seriesystem og et rekordtrangt nåløye for opprykk i 2016-sesongen gjør at sesongen er lengre enn noen gang og de viktige kampene står fortsatt i kø.

Holder formen

Det er fristende å spørre en mann med din bakgrunn som fotballspiller om hvor du henter motivasjonen fra Roar?

- Jeg er først og fremst med på dette for å holde meg i form og fordi jeg fortsatt synes fotball er veldig artig, innleder Strand.

Hvordan er formen?

- Formen er bra, men man merker jo etter hvert at kroppen begynner å bli eldre. Blant annet så sliter jeg med et lår som ikke er helt bra. Jeg har gjort noen opptredener for Mosvik i 6. divisjon de siste sesongene, men siden Thorleif Sandvik (Roars svigersønn red anm.) spiller på Melhus, så ble valget naturlig. Så lenge jeg kan bidra både på og utenfor banen og har lyst til dette, så er det ikke noe problem med motivasjonen, forklarer han.

Usikker til KM-finalen

Når Melhus møter Brekken til KM-finale i Abrahallen fredag kveld er det fortsatt uvisst om lagets redningsmann fra Vinne-kampen blir å finne på banen.

- I utgangspunktet skal jeg til Oslo. Jeg har bestilt flybilletter dit, men har foreløpig ikke tatt noen endelig avgjørelse på om jeg drar eller ikke, informerer han.

Strand ble som kjent Melhus' store redningsmann forrige helg da han sikret 1–1 og ekstraomganger i KM-semifinalen borte mot Vinne.

- Jeg har hatt et par innhopp i 5. og 6. divisjon og bidrar når det passer seg sånn, sier Strand som er helt trygg på at laget vil klare seg fint uten hans tilstedeværelse fredag.

- Det går nok bra. De har klart seg fint uten meg gjennom hele sesongen. For Melhus sin del så håper jeg inderlig at vi klarer å rykke opp i år. Denne klubben har ambisjoner og forutsetninger for å spille i 3. divisjon. Det mener jeg er en realistisk målsetting de neste årene, utdyper Strand.

Eiendom og foredrag

Strand åpnet nylig danseskole på Melhus sammen med kona Siri Marte Hollekim-Strand og Hanna Jakobsen Grinde. I tillegg går mye av dagene med til eiendom, familie og foredrag.

- Jeg driver med eiendom og har også en del foredrag, så det er nok å holde på med, forsikrer han.

For en mann som har opplevd det meste på fotballbanen og vunnet det som vinnes kan nasjonalt og tidvis herjet med de største navnene i Europa, merker man fort at det ikke er noen problemer med bakkekontakten. Selv om en scoring mot Vinne en kald oktoberlørdag ikke er det samme som å senke Real Madrid, så finner fortsatt Strand stor glede i dette.

Les også: Melhus vant straffedrama

- Jeg merket jo at scoringen mot Vinne var avgjørende og viktig for oss, men det blir vanskelig å sammenligne med hva jeg har opplevd tidligere. Jeg har fortsatt konkurranseinstinktet i meg og går alltid på banen for å vinne, enten man møter Vinne, Brekken eller Real Madrid, sier Strand og legger til:

- Man har jo opplevd «litt» som fotballspiller, men forskjellen er naturligvis stor fra det jeg opplevde i min storhetstid kontra det jeg opplever i dag.

Topp tre

Når han skal prøve å se tilbake på de største høydepunktene i sin innholdsrike karriere må han tenke seg litt om.

- Det er vanskelig å velge en spesiell kamp eller hendelse, sier han og fortsetter:

- 3–0 seieren i Dortmund var spesiell. I tillegg var det enormt da vi slo ut Milan på bortebane under storhetstiden deres i Champions League og vi gikk videre fra gruppespillet i Mesterligaen for første gang. Og så seieren over Brasil med landslaget, da vi gikk videre i VM, sier Strand.

Kan fortsette

Og på spørsmål om det er karriereslutt etter denne sesongen svarer Strand:

- Det er slett ikke sikkert det blir sånn. Hvis jeg finner lyst og motivasjon til å holde på videre kan det godt hende at jeg fortsetter også neste sesong, men det blir ikke på bekostning av noen unge og fremadstormende som jeg eventuelt måtte stå i veien for, poengterer han – som alltid beskjeden i replikken.

- En ressurs

Melhus-trener Jan Ketil Berg har vært så heldig å ha Strands tjenester til rådighet denne høsten.

Les også: Se Melhus juble for seriemesterskapet

- Roar er en kjemperessurs for hele laget, både på og utenfor banen. Han er ikke bare en viktig bidragsyter på banen, men også i garderoben, roser Berg.

- Å få inn en spiller med hans meritter og erfaring er viktig for oss, avslutter han.

SISTE KAMP: Roar Strand (midten) med gullmedaljen spilte sin siste eliteseriekamp høsten 2010 og ble hyllet som seriemester etter kampen mellom Rosenborg og Aalesund. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
I 2014 var Roar Strand med på TV2-programmet «Skal vi danse». Han og dansepartner Nadya Khamitskaya kom på andreplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix