Sist helg var det årets siste norgescup i judo, og der var selvsagt Filip Banach fra Melhus. 15-åringen, som i fjor fikk årets idrettsstipend i Melhus kommune, er helt i norgestoppen i sin idrett.

I Sandnes deltok han i to klasser. I U18, -60kg (under 18 år, -60kg) kom Banach på andreplass. Til sammen hadde han fire kamper i denne kategorien, og tapte kun kampen om finaleplass. De andre tre vant han før den antatte tiden for kampene var over.

Les også: Sølv til Melhus-gutt

Banach deltok også i U21 -60kg, også her gikk han fire kamper og vant tre av dem. Men siden den han tapte mot også tapte én av sine kamper, ble poengsummen avgjørende. Og der var Banach best, og tok dermed seieren i U21. Banach er den yngste deltakeren som fikk gullmedalje i U21 i alle norgescupene i år.

Også forrige helg var Filip Banach på judostevne, da på et stort stevne i Alkmaar i Nederland. Stichting Internationaal Open Alkmaars Judoteornooi hadde nesten 800 deltakere fra Sverige, Norge, Nederland, Tyskland, England, Ukraina, Tsjekkia, Frankrike og Belgia. Banach deltok i U-18, -60kg. I denne klasen var det hele 27 deltakere, og Melhus-gutten kom på en sterk fjerdeplass. Av sine seks kamper tapte han kun den som kunne gi han tredjeplass og bronsemedalje.

TO MEDALJER: Filip Banach vant både gull og sølv under årets siste norgescup. Foto: Privat