Melhus fikk det som ventet tøft da de møtte Verdal-laget Vinne (avdelingsvinner i avdeling 1) til KM-semifinale og Play Off-kamp i dag og måtte til slutt ut i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å sikre avansement til KM-finalen.

Supermann ble frelseren

Ett minutt før slutt var det selveste Roar Strand (46) som reddet Jan Ketil Bergs mannskap med sin utligning til 1-1 og etter 30 målløse ekstraomganger, ble til slutt keeper Øyvind Onsøien den store helten med både scoring og to redninger i straffesparkkonkurransen.

- Vi vinner fortjent til slutt, så det er ingenting å si på at vi går videre, men det ble som ventet en tøff og jevn kamp som sto og bikket hele veien, oppsummerer Melhus-trener Jan Ketil Berg til Trønderbladet.

Alt eller ingenting

Kampen ble spilt på en humpete og dårlig gressbane på Vinne i Verdal. Som flere av Melhus-spillerne fryktet da det ble kjent at kampen skulle spilles på bortebane, ble det ingen lett oppgave for laget som har bøttet inn mål i årets 5.divisjon. Ett tap i dag ville betydd at opprykkshåpet var ute.

- Det visste vi på forhånd. Vinne gjør det vanskelig for oss og straffer oss rundt kvarteret ut i 2.omgang. Skulle de score på oss var det på innlegg eller dødball de måtte gjøre det, og slik ble det også, forklarer Berg.

På det tidspunktet måtte Melhus score, og da valgte Melhus-treneren å sette innpå en 46-åring med en CV få, om noen, har maken til i norsk klubbfotball.

- Vi kjørte kampen fullstendig etter det og utligner fullt fortjent. Jeg telte 23 hjørnespark til oss i kampen. I tillegg får vi tre annullerte mål, hvorav to av dem er av det veldig tvilsomme slaget, fortsetter Berg.

- Stort for alle

Minuttet før slutt er det nettopp Supermannen fra Melhus som blir lagets redningsmann.

- Roar er en viktig bidragsyter både på og utenfor banen. Han sliter litt med et lår og spilte ikke så lenge, men han bidrar med en voldsom rutine og erfaring og har slett ikke glemt å spille fotball. Det er stort for alle gutta å spille på samme samme lag som Roar Strand, understreker Berg.

Brekken neste

Nå venter semifinale i Oboscupen neste søndag mot IL Tempo, før opprykkskampen fortsetter med KM-finale mot Brekken i Abrahallen fredag 4.november. Vinner Melhus den kampen, blir det en ren opprykksfinale mot et lag fra 4.divisjon senere i måneden. Svaret på hvem det blir kommer i morgen da siste serierunde i 4.divisjon går av stabelen.

Brekken slo hardtsatsende Orkanger 4-1 i den andre semifinalen i dag.

- Vi møtte Brekken i fjor og slo dem hele 10-0 i årets første treningskamp i vinter, men det er nok et helt annet og bedre Brekken-lag vi møter nå. Vi har litt dialog med Orkanger-treneren om dem, så vi skal være godt forberedt når den tid kommer, forsikrer Berg.

Vi er i slutten av oktober og Melhus spiller både viktige cup og Play Off-kamper. Det kan med andre ord bli en lang spennende og spennende fotballhøst i Gruva.

Trener Jan Ketil Berg mener Melhus vant fullt fortjent. Foto: Erling Aune, Innherred