Lørdag og søndag vil det være fullt kjør i Bankhallen i Melhus sentrum, der 900 barn mellom seks og ni år skal spille kamper mellom klokka 10 og 17.30 begge dagene. I alt 180 lag er påmeldt helgens 3 mot 3-cup.

- Senest på tur hit fikk jeg forespørsel fra et bylag om å få flere lag påmeldt, men det går ikke. Jeg håper vi er attraktive nok til at vi kan øke neste år, sier turneringsleder Jens Kristian Auke.

På pålegg fra Norges Fotballforbund skal de aller yngste spille tre mot tre i barnefotballen, for å være mest mulig inkludert i spillet. Derfor har Melhus og Gimse gått sammen og spyttet inn over 120.000 kroner. Klubbene har investert i fire baner hver og denne helga står sju av dem i Bankhallen.

- Veldig intenst

- Det blir veldig intenst og mye ballberøring, for ballen er aldri ute av spill, sier Vidar Krogh-Albertsen i Gimse IL.

- Vi håper dette kan bli en fast greie, for vi har troen på dette, fortsetter han.

Melhuslagene har sett Astor og Romolslia arrangere lignende cuper med hell i Trondheim, der kampene har vært på sju minutter. Ute på Melhus er kampene økt til åtte minutter. Alle lag spiller fem kamper hver, alle i løpet av en og en halv time.

Skuffet over naboene

Bylagene kommer til Melhus i fleng, mens det lengstreisende laget er KIL/Hemne. Selv har Melhus IL og Gimse IL over 50 egne lag påmeldt, men ellers har de nærmeste naboene vært nesten fraværende. Trønder-Lyn og Buvik får skryt, mens Gauldal har med to lag.

- Naboene våre har egentlig vært litt dårlige til å melde seg på, men det er veldig mange bylag. Trønder-Lyn og Buvik har vel noen lag, men ellers har det vært lite, sier Auke.

Les også: Vil lage ei magisk turnering

- Det hadde vært artig og fått med flere av de oppi dalen, som Støren, Sokna og Rennebu, fortsetter Melhus-styremedlemmet.

Nytt samarbeid

Økonomisk blir det ikke noe kjempeoverskudd på grunn av innkjøpet av nødvendige baner for turneringa.

- Første året har vi ikke så mye fokus på overskudd, for det har vært litt førsteganggsutgifter i forbindelse med nye baner. Primært er ikke økonomi vi arrangerer for heller. Det er for å få et arrangement i Gauldalen, sier Krogh-Albertsen.

- Vi må prøve og feile litt først, det er vel første gang Melhus og Gimse samarbeider om noe sånt også, sier Auke. Begge to er imponert over dugnadsinnsatsen.

Les også: Overnattet i gymsalen

-Vi er overveldet. 180 lag er helt fantastisk bra. Foreldregruppene er fantastisk på dugnad, de har kastet seg rundt på kort varsel, sier de.