– Er det greit om vi kan bruke et bilde av deg hvis du blir olympisk mester som 22-åring, var spørsmålet Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg fikk av Jarle Gustad, assisterende banksjef i Melhusbanken.

13-åringen fra Kvål har markert seg som et stort talent på fridrettsbanen og har vært Norges raskeste i sitt årskull på flere distanser denne sesongen. Fredag var hun invitert til Melhusbankens lokaler i anledning den årlige stipendutdelingen. Stipendet tildeles lovende ungdommer i alderen 13-20 innen idrett og kultur. Årets fem stipendvinnere er alle idrettsutøvere:

Sigrid Bjørnsdatter Wahlberg, friidrett

Camilla Lund, skøyter

Jakob Aune Høvik, sykling

Lone Johansen, langrenn

Stinius Kvernrød, crosskart

Sistnevnte har kjørt crosskart i to år og gjort seg bemerket også nasjonalt. Unggutten har kommet til B-finale i samtlige starter.

– Det er artig å få litt oppmerksomhet også for oss som ikke holder på med fotball eller håndball, sier Kvernrød.

Stipendvinnerne får 10.000 kroner hver og det kommer selvsagt godt med. Crosskartføreren har solgt bilen han brukte denne sesongen og ny koster godt over 100.000 kroner.

Fornøyd er også terrengsyklist Jakob Aune Høvik.

– Pengene legges i budsjettet, blant annet skal vi på en del samlinger, blant annet til Barcelona. Pengene er god hjelp til treningsarbeidet, forteller han.

18-åringen har satt seg mål om å klatre på rankinglistene. Sesongens beste minne skapte han sammen med to lagkamerater i NM.

– Vi var et veldig ungt lag og syklet inn 7. plass i stafetten i NM. Jeg var veldig fornøyd med egen etappe fordi jeg hadde tredje beste tid. Det er det beste jeg har prestert i år, mener han.