–Vi er fremdeles inne i et generasjonsskifte, men det er spennende. Vi spiller en helt annen type håndball enn i fjor, for de fysiske forutsetningene er noe helt annet nå, sier den tidligere Strindheim-sjefen til Trønderbladet.

Det er litt over ett år siden han tok over Melhus/Gimsedamene, og tilbakemeldingene har vært udelt positive. Han mener 3.divisjonslaget har tatt store steg, og at man kan se en tydelig utvikling på laget.

Les også: Tom Kåre og Norge videre i håndball-EM

–Kan bli en utfordring

– De har tatt veldig store steg. Det er rett og slett spennende å se nivået. Jeg syns vi pr nå er et bedre lag enn i fjor. Det er veldig stor forskjell fysisk, men også taktisk og teknisk, sier Wiedemann.

Les også: Var hudpleier, valgte militær karriere

Lørdag serieåpner Melhus/Gimsedamene borte mot Bergsøy på Sunnmøre, før det dagen etter venter kamp mot Volda 2 i samme område. Bare ni spillere setter kursen vestover fra Melhus.

–De spillerne som reiser har trent godt, men det kan bli en utfordring, erkjenner Melhus/Gimsetreneren.

Går for hurtigere håndball

Om det blir null poeng eller fire poeng fra helga har derimot ikke så mye å si. Wiedemann har nemlig ikke noe resultatkrav i år, men vil se utvikling, og på sikt ta steget opp på nivå tre igjen. Skal det skje allerede denne sesongen, må laget vinne serien og deretter kvalifisere seg for opprykk gjennom omspill.

–Vi kommer ikke til å kjøre et voldsomt kjør for å rykke opp, på bekostning av utviklinga av de yngre spillerne, slår Wiedemann fast.

–Hva slags elementer i spillet vil du se utvikling i?

–Vi har hatt ganske mye fokus på forsvarsspillet og tilpasse det til en dynamisk form. Mer bevegelse enn det tradisjonelt har vært, sier han.

Vil rykke opp neste år

– Det blir hurtigere håndball, men det er klart det med mindre rutine på banen vil svinge litt. Det er akkurat det vi har planlagt, at vi skal bruke denne sesongen på å utvikle spillere som kan rykke opp neste sesong, fortsetter han.

Les også: Kjemper for E6-kryss

I tillegg til å trene damelaget, leder Wiedemann treningene til herrelaget og har attpåtil hele ansvaret for G17-regionslaget. At han nærmest bare mangler seng og tannbørste for å bo i Melhushallen på heltid, mener han er nødvendig.

–Holder ikke å snakke

- Det er mye å gjøre, men det er det jeg ønsker og det er da man får utrettet noe. Hvis man skal drive kulturendring, må man være der og bidra. Det holder ikke å snakke, sier Melhus/Gimse-treneren.

–Hvor står dere akkurat nå?

–Det lurer vi også på. Jeg tror vi har et yngre lag enn vi noensinne har hatt i Melhus/Gimse. Vi har mange på trening. Etter hvert, når vi får med flere av 16-åringene, kan vi hevde oss, sier Wiedemann.

Melhus/Gimse er i pulje med Flå, som ikke serieåpner før om en uke, når de møter Midsund hjemme i Horghallen. I tillegg til Melhus-lagene, Midsund, Bergsøy og Volda 2, er lagene i pulje med Molde-laget Træff, Elnesvågen, Langevåg, Kristiansund, Godøy, Meldal og Skaun.

Avkast i Bergsøy–Melhus/Gimse er klokken 19.30 i Herøyhallen.