Rødtrøyene er ute av OBOS-cupen, turneringen for trønderske lag som ikke er gode nok til å delta i norgesmesterskapet. Gimse tapte mandagens kvartfinale med 3–5 mot Rissa, i en kamp hjemmelaget tidvis hadde kontroll på eget gress. Tre forsvarstabber på ti minutter på tampen av første omgang ble avgjørende og Gimse klarte dermed ikke å følge naboene Melhus til semifinale.

Tabbe av Valø

Tegnene på at dette kunne bli en trist Gimse-kveld kom allerede i åpningsminuttene, da rødtrøyenes forsvarsfirer lot Rissas Erling Tonning Hagen komme alene gjennom. Heldigvis for Gimse slapp de med skrekken og avslutningen gikk utenfor.

Etter et kvarters spill fikk Gimse straffespark, som Kim Arntzen iskaldt plasserte i høyre hjørne og ledelse 1–0 for hjemmelaget. Den ledelsen burde Jean Maduga doblet like etter da Rissa-keeper Joakim Haugen Utstrand rotet og midtbanespilleren skulle plassere inn 2-0, men skuddet bøyet forbi målet.

Den sjansen kunne han erge seg for da Vegard Stoum åpnet målkontoen for gjestene. 29 minutter var spilt da Thomas Valø bommet på en demping og lot Rissa-spilleren få skjære inn og score.

To straffespark

Like etter fikk Gimse et nytt straffespark etter en ettersleng mot Denys Prytsa Skogås. Igjen var Arntzen iskald fra straffemerket, byttet side og Gimse opp i 2-1.

Så startet et ti minutter langt mareritt for de rødkledde. Midtstopper Einar Berg ble først lurt av Kent Henrik Skalmerås på venstresiden og sistnevntes skudd ble til en retur som Bjørn Vegard Lillemo Stormo enkelt utlignet på. Bare minuttet senere handset samme Berg, Rissa fikk frispark og vekkerklokka på Brekkåsen sto på slumring. Iskaldt alene med keeper snudde Skalmerås kampen for gjestene.

Klassescoringer

Rett før pause smalt det igjen fra Stoum, som fra hjørnet av 16-meteren feilvendt fikk vippe opp ballen til seg selv og hamre ballen i motsatt kryss. En drømmescoring tatt ut av en mye større scene enn OBOS-cup på Brekkåsen!

Med 2–4 og full lekk i Gimse-skuta så det tungt ut for håpet om at rødtrøyene skulle følge Melhus til semifinale i breddecupen, men få minutter etter pause lurte innbytter Daniel Fagerbekk inn en redusering og da øynet 30 tilskuere håpet – eller kanskje frykten – for ekstraomganger og en lang kveld i det småsure høstværet i Melhus.

Det håpet forsvant midtveis i omgangen da Erik Enebakk kom på skuddhold og banket inn nok en drømmescoring for Rissa. Med 3–5 så det ordentlig håpløst ut for Gimse.

Store Gimse-sjanser

Riktignok hadde Fagerbekk en ny god sjanse fra kloss hold like etter og sju minutter før slutt brukte Anders Olsen Reitaas et touch for mye da han ble spilt fri foran mål. Midtbanespilleren traff bare tverrligger i stedet for å skape fornyet spenning i kampen. I tillegg var en Gimse-dødball langt over målstreken etter hvilen – i hvert fall ifølge mindre nøytrale Stian Gran Olsen.

Rissa var uansett det beste laget og Tonning Hagen var nær et sjette mål for gjestene da han ble spilt fri alene med keeper, men volleyskuddet traff bare Gimse-keeper Nygård.

Dermed var cupeventyret over for Gimse, som sitter i sofaen mens naborival Melhus spiller semifinale.

Kampfakta

OBOS-cup, kvartfinale

Gimse – Rissa 3–5 (2-4)

Brekkåsen stadion

ca 30 tilskuere

Mål: 1–0 Kim Arntzen str. (15), 1–1 Vegard Stoum (29), 2–1 Arntzen str. (32), 2–2 Vegard Lillemo Stormo (37), 2–3 Kent Henrik Skalmerås (38), 2–4 Stoum (45), 3–4 Daniel Fagerbekk (48), 3–5 Erik Enebakk (56)

Gimse (4-2-3-1): Gøran Nygård – Thomas Valø, Einar Berg, Mads Skjærvold, Aleksander Åmot Olsen – Anders Olsen Reitaas, Jean Maduga – Stian Gran Olsen, Kim Arntzen, Freddi Camille – Denys Prytsa Skogås

Gule kort: Mange

Dommer: Johannes Peckolt Fordal, Kvik FK

De 30 tilskuerne fikk se tre forsvarstabber på ti minutter, og dermed var cupeventyret over for Gimse. Foto: Marius Schjei Dahl