Norges juniorlandslag i håndball er for tiden i Danmark der de spiller EM. Norge innledet mesterskapet med å slå Makedonia 27-24 torsdag kveld. Strekspiller Tom Kåre Svegård Nikolaisen fra Lundamo spilte seks-syv i minutter, uten å tegne seg på scoringslisten. Han var likevel fornøyd med egen innsats, ifølge pappa Morten Nikolaisen, som er i Danmark for å følge sønnen i sitt første mesterskap for Norge.

- Han var veldig fornøyd selv. Det er utfordrende å få spilletid og vist seg fram, det er mange flinke gutter og trenerne tar ut det laget de mener passer best, forteller Nikolaisen.

Benkesliter

I kveld ble sønnen sittende på benken gjennom hele kampen da Norge noe overraskende tapte 28-31 mot Nederland. Pappa Nikolaisen forteller at de norske juniorguttene slet med å komme inn i kampen. Til pause ledet derfor oransjetrøyene med hele syv mål. I andre omgang startet Norge opphentingen, men det ble for lite for sent.

- De mistet det litt, sier Morten Nikolaisen på telefon fra Kolding, hvor Norge spiller sine gruppekamper.

Møter Danmark

Norge avslutter gruppespillet mot vertsnasjon Danmark søndag. Da må Norge vinne med fire mål, hvis ikke er turneringen over for Nikolaisen & co.

- Danmark ser veldig bra ut, men det er absolutt mulig å slå dem. I juni tapte Norge knepent mot dem i en treningskamp på Hamar, Morten Nikolaisen.