I går ble U-19 EM i Slovakia sparket i gang for Norge. De norske jentene møtte stornasjonen Frankrike i første kamp, som endte med en meget imponerende 1-0 seier til Norge. Melhusjenta Ingrid Syrstad Engen (18) er med i troppen til Slovakia, men måtte sone karantene mot Frankrike på grunn av for mange gule kort i kvalifiseringen til mesterskapet.

Enorm prestasjon

Før mesterskapet uttalte landslagstrener for de norske jentene, Nils Lexerød, at Frankrike er et av de beste lagene han hadde sett på dette nivået. Likevel ble Norge for sterke, da Katrine Winnem Jørgensen stanget inn 1-0 etter en corner fra kaptein Nora Eide Lie etter 34  spilte minutter. Tidligere hadde franskmennene blitt redusert til 10 spillere, etter at Hawa Cissoko felte Siw Døvle som var på vei gjennom. Lexerød syns det var veldig deilig å åpne mesterskapet med en seier.

–Resultatet i dag var godt og det var også prestasjonen. Vi visste at vi måtte opp på vårt beste for å slå et så godt lag som Frankrike og i dag var vi der vi skal være. Vi var aggressive, løp mye og holdt lagdelene sammen. Jentene vant duellene og kjempet det franske laget ut av stilen, fortalte Lexerød til fotball.no etter kampen i går.

Norge er også i gruppe med vertsnasjon Slovakia og Nederland. I neste kamp venter Nederland, som valset over Slovakia med hele 6-0 i åpningskampen. Kampen spilles fredag klokken 18:00.

Vanskelig kamp

Det var ingen miniputt de norske jentene skulle opp mot i gårsdagens kamp. Frankrike har vært i seks finaler tidligere og har vunnet tre av dem, i 2003, 2010 og 2013. Gilles Eyquem ledet de franske jentene til sin siste triumf i 2013. Han forteller til uefa.com at Frankrike ikke har kommet til Slovakia for å leke.

–Vi har bare et mål. Vi vil til finalen og vinne tittelen slik som vi gjorde i 2013, sier Eyquem bestemt.

Frankrike gjorde rent bord i begge kvalifiseringsrundene til mesterskapet. De vant alle seks kampene og kvalifiserte seg enkelt med den hårreisende målforskjellen 26-0.

Drømmer om norsk medalje

Trønderbladet pratet med Ingrid Syrstad Engen rett før det norske landslaget reiste til Slovakia. Hun var klar over den tøffe motstanden, men mente likevel at Norge hadde gode muligheter til å kunne ta medalje. Landslagstrener Nils Lexerød tror også de norske jentene kan være med å hevde seg helt i toppen.

–Drømmen vår er å ta medalje, men nå er fokuset vårt på kampen mot Frankrike, forteller Lexerød til fotball.no.