Mikkel Hårsaker og Bjørn Otto Havdal. Det er bare å merke seg navnene med en gang. Det gjorde i hvert fall instruktørene på regionssamlingen for håndballtalenter født i 2000 og 2001, som forrige helg ble samlet på Orkanger. 15 av 150 spillere var fra Melhus/Gimse. To av dem fikk uttak til en nasjonal samling i Skien i august. Tre andre er på venteliste.

Les også: Fra Melhushallen til Champions League

- Det blir spennende å møte de beste fra resten av landet. Jeg regner med å møte store gutter, men det blir artig å se hvordan man ligger an mot resten av landet. Blir nok hardt. Harde dager, sier Havdal.

Trener i London

Med sin gode fysikk og gode skudd fikk han skryt av Stian Gomo, trener for Kolstads eliteserielag i håndball. Fysikken er noe reisekamerat Hårsaker må trene på. Akkurat nå er han på en velfortjent ferie til London. Det vil si – ferie?

- Jeg må prøve å få til litt styrketrening der også, smiler han lurt.

- Det hadde nok blitt trening uansett i sommer, men nå må vi virkelig trene, sier Hårsaker.

Kan bli spist opp

Etter at de heldige navnene ble ropt opp advarte Gomo umiddelbart talentene mot stagnering og formante at sommeren må bli brukt klokt. Trener man ikke, blir man spist opp i Skien i august, for å bruke Kolstad-trenerens egne ord.

- De får se hvordan nivået ligger på de beste i resten av landet. Treningsgruppa de kommer i der vil være bra, så da får de en pekepinn på hva de må jobbe med for å komme enda høyere opp, sier Asle Hårsaker.

Han er far til Mikkel, men også trener og en viktig brikke på laget. Med sin bakgrunn fra eliteseriespill vet han hva som skal til for å lykkes.

- Jeg tror det var viktig for guttesiden og inspirasjon for andre yngre. Det går an å få det til med hard jobbing, selv i Melhus, sier han.

Slik blir dere gode, folkens

Vi spurte det som kan bli Melhus' nye landslagsduo om hvordan de neste generasjonene bør trene for å bli god og videreføre kulturen som er satt.

- Tren godt og man må være pålogget på trening. Man må ha et ønske om å bli god. Klubben må også legge til rette til at man får trene tilstrekkelig, sier Hårsaker junior.

- Det er bare å trene hardt. Tren når man har trening, hvile mellom øktene, supplerer Havdal.

- Må holde det i gang

Nå vil gutta – også de sju som «bare» står oppført som reserver – i likhet med 50 andre rundt om i landet få tett oppfølging hva trening angår. Nå blir det treningsdagbok og planlegging.

Les også: Kunne blitt landslagsjef i Iran

- Reservene må følge også opplegget de har fått, men jeg tror innstillingen deres er at de fikk et piff. Plutselig kan det skje ting som gjør at de blir kalt inn, sier Asle Hårsaker. Han råd er klart:

- De må trene godt og være forberedt. Det er viktig å holde det i gang, for drar de ned uten en måned med håndballkasting, vil de få vondt i armene. Jeg tror de fikk en ekstra giv på å trene mer da de fikk være med til Orkanger, fortsetter han.

Gutta som drar ned får et tre dagers langt treningsopphold i Telemark.