For tolvte året arrangerte Trøndelag Hestesportsklubb sitt Sommerstevne på Øysand med start på torsdag.

Største stevnet i Midt-Norge

Lørdag var det mange i aksjon, både ponniklasser og hest, med mange deltakere fra Trøndelag, Møre, Nord-Norge og Østlandet.

Ifølge leder i Trøndelag Hestesportsklubb, Morten Løes, er stevnet det største som noen gang har vært i Midt-Norge.

- Vi har mange i sving, og veldig god deltakelse, noe som er utrolig artig for oss. Det er mye som skjer disse dagene, det er sommerstevne nå i helga, så starter regionmesterskapet i lagridning på tirsdag, før de høyere nivåene skal i sving neste helg, sier Løes.

Tålmodighet er nøkkelen

Maren Stubsjøen fra Korsvegen var en av helgas deltakere, og har holdt på med hest så lenge hun kan huske. Hun har markert seg i sprangridningsmiljøet, og rir for Trøndelag Hestesportsklubb med sin Holsteiner, Contano.

- Hestesport er veldig artig, og samtidig veldig utfordrende og spennende. Denne helga er det spesielt artig at det kommer så mange til hjemplassen vår her på Øysand, men vi reiser også noen turer til Østlandet for å konkurrere, forteller 19-åringen.

Hva må til for å bli en god konkurranserytter?

- Masse tålmodighet, og lysten til å få det til. Du må være tålmodig når det ikke går så bra, og ikke skynde deg for fort fram, det er nok det viktigste.

Se bilder fra lørdagens konkurranser på Øysand i vårt bildegalleri!