- Det blir veldig gøy. Potensielt tre viktige poeng, så det hadde vært viktig å fått med hjem, sier Ketil Eggan, Trønder-Lyns trener.

De nyopprykkede gutta fra Kvål er bak Gimse på tabellen, der en plass og ett poeng skiller lagene før kampen. Gimse er nummer ni med ni poeng, mens Trønder-Lyn er på 10.plass med åtte poeng.

- Trønder-Lyn er favoritter

Likevel gikk Gimse-trener Ketil Olsen ut i Trønderbladet tirsdag og utnevnte Trønder-Lyn til favoritter før lokaloppgjøret. Grunn: Gjestenes form. Laget har de siste ukene tatt poeng fra Kvik og Frøya, mens Røros har blitt skambanket 5-1 på eget gress.

- De hadde litt motvind i starten, men de er favoritter nå, slår Olsen fast.

Gimse-treneren har i det hele tatt alltid vært åpen om sin forelskelse for kveldens rival. Etter så og si hver kamp snakker han om hvordan Trønder-Lyn har gjort det i det siste, med sitt sedvanlige glis.

I starten virket det som et hånlig glis for rivalen. Det er det ikke.

Skryter av hverandre

- Jeg liker Trønder-Lyn og måten de driver på. Sunn økonomi, også spiller de artig fotball. Det var bra for dem å bli kvitt den dårlige matta, for den hemmet dem, sier Olsen.

- Du kunne altså tenkt deg å ta over Trønder-Lyn etter Ketil Eggan?

- Nei, nei, nei! Eller... man vet aldri i fotball, men etter Gimse tror jeg at jeg er ferdig, ler Olsen.

- Det er bra Olsen har sett at vi driver bra, for jeg er helt enig. Gimse er også en bra klubb som har lært mye av fjorårssesongen, sier Eggan.

Etter å ta tapt alle kampene - minus én - som nyopprykket i fjoråret, har Gimse fått en bedre start i år og slo nylig seriefavoritt Kvik hjemme på Brekkåsen. Eggan mener Trønder-Lyn skal være forsiktig i dag og ikke pådra seg brudd imot.

Største siden 2010

- Vi skal være tett og kompakt bakover og angripe med mange mann fremover. Det er viktig at vi får avsluttet angrepene, enten det er over, utenfor eller i mål, sier Eggan.

Avspark på Brekkåsen er klokken 19.30. Dette blir første gang siden 2012 at to Melhus-lag møtes i 4.divisjon eller høyere. Da møttes Flå og Melhus - avdelingens to dårligste lag det året.

Det er det sannsynligvis ikke i år, så kveldens Melhus-derby kan godt sies å være det største siden 2010. Dette bør bli et fantastisk oppgjør mellom to lag i knallform.