–Det er fint å ha et treningsmål. Både jeg og Styrkeprøven fyller 50 år i år, så hvis jeg skal gjøre det må det skje nå, tilføyer han.

I går syklet han det ni mil lange Klatrerittet med start og mål på Støren. Målet hans var slett ikke å vinne, men å få enda noen mil i syklebeina. Distansen Trondheim–Oslo er på 537 kilometer og oppleves som vonde for de aller fleste som deltar. Tilseths hittil lengste treningstur har vært på 20 mil.

–Jeg var sliten i beina, bekrefter han.

–Men det var egentlig verst i knærne. Det er en grunn til at mange sykler Styrkeprøven med knebeskyttere, sier Tilseth, som skal sykle rittet i klubbdrakten til Støren CK.

Les også:

- Du skulle ha fått lånt disse beina

Selv om en aldri helt kan forberede seg på et ritt som Styrkeprøven mener debutanten at han er rimelig godt forberedt. I vinter var han aktiv i spinningsalen og i vår har han ligget på rundt tre solide økter i uka. Til tider har familien blitt forsaket.

–Jeg har fått lov hos familien til å gjøre det, men man blir litt usosial. Jeg kan ikke være med alt de gjør, for da får jeg ikke trent noe. Det er nok grunnen til at det blir med denne ene gangen, det tar for mye tid, sier veteransyklisten.

Les mer om Tilseth i tirsdagsutgaven av Trønderbladet.