Kristin Krogstad, som representerer CK Victoria, var suveren i dameklassen og syklet den 92 kilometer lange traseen på tiden 2.54,52. André Sotberg, som sykler for trondheimsklubben TVK, vant på tiden 2.26,13.

–Det ble ingen krig om seieren og det var litt kjedelig. Flere damer skulle ha deltatt, sier Kristin Krogstad, som syklet den lengste traseen for første gang.

- Flink arrangør

Klatrerittet starter på Støren, følger fylkesvei 30 til Kotsøy og der stiger det bratt nesten 15 kilometer opp Troøybakkene. Syklistene er også innom Budal og Soknedal, deretter er det strake veien til Støren på E6.

Les også:

Årets første etapperitt

–Det var kjempefint å sykle. Fint vær, men også litt vind innimellom. Det er bestandig artig å sykle på hjemmebane med mye kjentfolk. Arrangøren er flink, skryter Krogstad.

Dårlig deltakelse

Leder i Støren cycleklubb, Knut Atle Stene Andersen, er skuffet over at ikke flere enn snaut 40 syklister stilte til start.

– Vi er ikke fornøyd med deltakelsen. Vi kunne tenkt oss langt flere. Det er mye arbeid å arrangere et sånt ritt, og om det 10 eller 100 til start, så er det samme jobben, sier Andersen.

Han tror mange lar seg skremme av Troøybakkene som kan være skikkelig brutale mot syklistene. Andersen innrømmer at bakken er utfordrende.

Må endre trasé

–Det gjør vondt! Åpner du for hardt blir du aldri kvitt syra i beina før du finner en flate der du kan ta deg igjen. Det stiger egentlig helt inn til Budal sentrum, sier klubblederen.

Neste år må Støren CK legge om traseen i rittet. I år ble det gitt dispensasjon av Statens vegvesen til å benytte E6, men det får de ikke neste år.

–Vi må gjøre et eller annet, kanskje kjøre ned Troøybakkene og tilbake mot Støren på fylkesveien. Vi skal se på det til høsten, avslutter Andersen.

Leder i Støren CK, Knut Atle Stene Andersen, er skuffet over at ikke flere enn snaut 40 syklister stilte til start. Foto: Thomas Olsen