Som i 2006 var Melhus arrangør av NM i styrkeløft. På Quality Hotel Panorama på Tiller løftet 113 utøvere for tittelen som Norges sterkeste.

- Det har gått veldig bra. Teamet er veldig godt og vi samkjører veldig bra. Vi får gode tilbakemeldinger og alt går egentlig bare som en drøm, sier stevneleder Stine Terese Gaustad.

Flere kvinner enn menn

På mange måter var det damenes mesterskap. Ikke bare ledet en kvinne norgesmesterskapet, men for første gang historien var det flere påmeldte kvinner enn menn til stevnet. Blant andre var det tre lokale kvinnelige fra Melhus og bare én mannlig.

Les også: Her løfter råsterke Holthe 350 kilo

Camilla Rise, Silje Sundset, Gunn Aarmo og Erlend Skorstad løftet for Melhus IL.

- De har lyktes veldig godt, mange personlige rekorder og jubel. Jeg vet ikke om dem er mest nervøs eller jeg. Jeg skjelver kanskje mest, flirer stevnelederen.

Les også: Styrkeklubben håper NM gir medlemsløft

Gaustad var et naturlig valg da hun er utøver i idretten selv. Hun begynte med styrkeløft for to år siden og er snart tilbake for fullt etter en periode på sidelinjen. Tidligere spilte hun håndball for blant andre Melhus/Gimse, Gimse, Trønder-Lyn og en periode i Steinkjer.

- Vi damene får ikke spotte så mye mannfolk, så vi er naturlige stevneledere. De tre andre skulle løfte, så da ble det bare meg igjen, ler hun.

Nesten rammet av streik

Arrangementet gikk av stabelen på «melkekartongen» på Tiller, der det var fullsatt sal, mye salg og bra gjennomtrekk av både utøvere og nysgjerrige. Heldigvis for Melhus endte hotellstreiken like før. Det sparte arrangøren for mye arbeid.

- Det sto ikke i fare, men vi var jo litt inne på tanken. Hva gjør vi? Vi hadde ingen plan B. Det var travelt i går, ja! Da var det streik enda. Vi samarbeidet godt og kom gjennom det. Det gikk så det suste, sier Gaustad.

- Nesten rørende å se så mye folk. Mange vil stille opp og bidra, vi måtte faktisk si at det var fult, smiler hun.

Stine Terese Gaustad var stevneleder under NM.