- Bærre lekkert. Helt topp det altså. Der skal det bli artig å trene og kampe. Slippe å tenke på dårlig vær og dårlig bane. Strøken bane, sier trener Ketil Eggan.

Les også: Fikk møte RBK-ere

Les også: Trønder-Lyn tilkjent seier etter lystrøbbel

For to år siden skiftet lagene i en tønne av en garderobe og inntil i fjor høst ble det en 90 minutter lang krig med kjøtt og bein så fort det kom litt nedbør på en av de få ekte gressmattene som var igjen i fylket. Med splitter nytt garderobeanlegg, klubbhus og bane er håpet stort om profilendring.

- Ja, den matta vi hadde før hadde ikke vært innbydende til godt spill. Selvfølgelig har vi måttet vunne kamper på kriging, sier Trønder-Lyn-treneren.

Mange unge spillere

- Ny matte, men vi skal selvfølgelig krige fortsatt. Vi prøver selvfølgelig å spille bra fotball også, det gjør vi også lørdag, sier Eggan.

Da ble det 2–2 mot sterke Frøya på det flunkende nye gresset. Laget hadde sin aller første trening dagene før, men slo likevel hardt tilbake etter en tung start i 4. divisjon. I vårens første hjemmekamp ble det endelig poeng etter at Erik Grinde og kaptein Niklas Dahlø Wærnes scoret mål. Stian Kristiansen og Øyvind Høgset utlignet hver sin gang for gjestene fra Frøya, som stjal et poeng i det 83. minutt.

- Vi spiller tidvis bra fotball, skaper mye store sjanser. Kunne vunnet kampen, men spillemessig er det sikkert rettferdig med uavgjort, oppsummerer Eggan.

Mest gledelig for de lokale var det trolig å se fem juniorspillere på banen samtidig i sluttminuttene. Lars Åsrønning og Oliver Aune er begge førsteårs juniorspillere, mens keeper Martinius Skjerdingstad Tollan, Jørgen Størdal Gravråk og Vegard Hammer alle er sisteårs junior.

Første poeng

- Utrolig imponert over laginnsatsen på slutten av kampen der. Absolutt lovende. Vi har mye bra på gang, selv om vi hadde seks skader og sånn sett ikke hadde så mye valg. Vi sliter litt med antall spillere om dagen, sier Eggan.

Da er det godt nytt at Stephani-brødrene er på veg tilbake nå når Trønder-Lyn skal spille en del hjemmekamper på rad og kanskje skape et nytt fort. Mot Frøya turte laget å holde ball langs bakken og var ikke redd for å suse i angrep. Frøya er blant avdelingens sterkeste lag, så dette lover godt for laget som inntil lørdag ikke hadde spilt seg til et eneste poeng etter at åpningskampen mot Tiller ble avlyst og tilkjent 3-0-seier til gultrøyene.

Ikke vemodig

- Vi holdt på ballen og spilte det spille vi vil spille. Vi vil ikke bare krige. Lørdag viste vi mye av det. Mye finne angrep og innlegg. Har en del bra ting på gang, sier Eggan.

- Håper det løsner litt nå, vi scorer jo ikke mål. Har vært uheldig så langt, fortsetter han.

Men er det egentlig ikke litt vemodig at siste rest av den gamle breddefotballen og lukten av ekte gress er borte? Snart er det bare Sokna som i et par måneder har gress.

- Siste to årene har den vært dårlig, så nei. Artigere å trene og spille kamper når matta er glimrende. Bra for laget og klubben, slår Eggan fast.

NY STIL? Bedre bane åpner for mer fin-spill. Men trener Ketil Eggan lover at Trønder-Lyn fortsatt skal krige.
ÅPNINGSKAMP: Lørdag spilte Trønder-Lyn 2–2 mot sterke Frøya på det nye gresset.