Blant skiløpere er det allment kjent at snøen kommer tidlig og ligger lenge på Jårakjølen i Melhus. Det er utgangspunktet for planene om et nytt skianlegg.

Diskusjonene har pågått i flere år, men foreløpig har det ikke kommet så mye konkret ut av planene. Men grunneiere spiller på lag og det er selvsagt viktig om et nytt skianlegg skal bli en realitet.

Positiv

Nå er det mer bevegelse i arbeidet. I forrige uke besøkte Erik Aas Andersen fra Norges skiforbund Jårakjølen. Han er opptatt av det tilrettes legges for barn og uorganisert aktivitet. Andersen likte det han fikk se og høre.

- Jo, jeg synes det var veldig positivt. De (IL Leik) kan gjøre dette uten å tenke på snøproduksjon og det er spesielt i dag. Området er fint og folkene virker flinke. De har også tilgang på maskinell hjelp, sier Andersen.

Ingen tidsplan

Det er opprettet en komité som skal jobbe videre med planene. Ole Ingebrigt Eid fungerer inntil videre som leder og han har tro på at klubben skal få det til.

- Men noen tidsplan tør jeg ikke legge fram. Det kan bli lagt kjepper i hjulene, men vi har grunneiere med oss. Anlegget vil berøre to til fire grunneiere og alle er positive, sier Eid.