Norges G18-landslag har i påska deltatt i firenasjonersturneringa Federation cup i Latvia. RBK-talentet Olaus Jair Skarsem fra Melhus har fått spilletid i alle kampene, som ble innledet med 1-1 mot Polen. I denne kampen kom Skarsem inn etter hvilen. Dagen etter, søndag, spilte han hele kampen da vertsnasjon Latvia enkelt ble slått 3-0.

I dag kronet landslaget turneringa med seier 2-1 over Ukraina etter å ha ligget under med 0-1 til pause. Skarsem kom inn i det 63. minutt for Bodø/Glimt-spiller Fredrik André Bjørkan.

- Veldig sterkt

Trønderbladet har ikke lyktes med å treffe Skarsem på telefon i dag, men landslagstrener Eirik Horneland er fornøyd med guttenes prestasjoner de siste dagene.

- At vi vinner her er veldig bra. Det er en tøff turnering og da synes jeg det er godt gjort å komme seirende ut. Spesielt med så mange nye ansikter her, det er veldig sterkt, sier G18-trener Eirik Horneland til fotball.no etter oppgjøret mot Ukraina.

Gir selvtillit

Han mener turneringsseieren gir spillerne en god dose selvtillit.

- Vi har det bra nå. Det var mange som dro ned hit og var spente, både på seg selv og laget, i og med at det var med såpass mange nye. Og så har de fått noen veldig gode opplevelser og ikke minst jobbet hardt og lojalt med oppgavene sine. Det har de fått betalt for, og de gode resultatene og prestasjonene er så klart med på å bygge selvtillit hos alle de som har vært med, sier Horneland til fotballforbundets egen nettside.