79-åringen Magnar Solberg så ut til å stortrives der han vandret rundt på stadion og kastet glans over sitt eget skiskytterrenn i Hauka lørdag.

Les også: – Morsomt å ha renn oppkalt etter seg

Populær

Han får fortsatt oppmerksomhet - selv om det nå er lenge siden han tok OL-gull på normaldistansen både i 1968 og 1972.

– Er det du som er Magnar Solberg? Hva heter du? spør tre ivrige jenter på ni og ti år som kommer løpende idet Trønderbladet slår av en prat med den gamle skiskytterkongen.

– Han har tatt gull

Solberg tar seg god tid til jentene fra Skaun, som tydeligvis har blitt godt informert om hvem det er som er grunnen til at de er på stadion i Hauka akkurat denne dagen.

– Jeg vet at han har tatt OL-gull, sier Mia Monsen Kvidal (10) ivirg.

– Det er kjempeartig å møte ham, og det var morsomt å gå rennet. På meg ble det fullt hus!

– Viktig med motivasjon

Solberg sier han liker å følge med på det som skjer lokalt i skiskyttermiljøet, og at han er svært spent på rekrutteringen. På lørdag var hovedoppgaven å dele ut premier til de i overkant av 170 små og store deltakerne.

– Det er viktig at de som nettopp har begynt har forbilder i lokalmiljøet. Vi har mange talenter her som gjør det bra på nasjonalt nivå, og det er artig at de også stiller opp når det gås lokalt, slik som i dag, sier han.

– Under innskytingen var jo alt fra seniorer til nybegynnere sammen utpå der. Det tror jeg skaper motivasjon for de små. Engasjementet har det i alle fall ikke vært noe å si på.

Voldsomme våpen

Han peker på at de mange tekonologiske framskrittene gjør at det nå også er mulig for de yngste å delta tidlig i skytingen. De riflene det skytes med i dag er nemlig noe helt annet enn på Solbergs tid.

– Det var jo så stor kraft i avtekket den gang. Vi brukte nesten like lang tid på å finne igjen blinken etter ett skudd da som de bruker på å skyte fem treff nå, sier 79-åringen og ler.