OL-mesteren tok sesongens første seier i Granåsen i ettermiddag. Han startet 1:04 bak Jarl Magnus Riiber etter hopprennet, men spiste straks av forspranget da han ble sluppet løs i sporet.

På nest siste runde hadde det dannet seg en trio med Graabak, Riiber og Frenzel, men i siste motbakke, der mange forventet at Frenzel ville gjøre et forsøk på rykk, var det i stedet Graabak som fikk noen sekunder. De beholdt han helt inn til mål og sesongens første verdenscupseier er et faktum.

Melhusbyggen hadde såpass differanse til Frenzel at kan kunne vende skiene 180 grader og vinke til publikum i det han krysset mållinja.

Graabak kan nå skilte med to seiere i verdenscupen, den forrige kom omtrent for ett år siden.

Først ut i langrennet gikk altså kombinertkometen Jarl Magnus Riiber. 18-åringen, som tok sin første verdenscupseier i Holmenkollen for tre dager siden, gikk ut ett minutt og fire sekunder foran Graabak.

På spørsmål om det er mulig å hente i junioren i langrennet som startet klokka 15.15 svarte Graabak følgende rett etter hopprennet.

- Ja.

Han fikk rett.

Familien til OL-helten fra Melhus var selvsagt i Granåsen for å heie ham fram. Mamma Grethe Nyland Graabak sa til tronderbladet.no at sønnen er i form og hadde tro på at sønnen kunne vinne. En fin dag for hele familien Graabak i skianlegget i dag.

Foto: Thomas Olsen