For to år siden ville landslagssjefen neppe sagt det samme, for da ble OL-kongen Jørgen Graabak distansert av Johannes Rydzek i den beryktende motbakken på andre siden av stadion. I ettermiddag fikk 24-åringen fra Kuhaugen i Melhus sentrum sin revansje, og det var en annen tysker som fikk unngjelde, verdenscupleder Eric Frenzel.

Landslagssjef «BK» Ingenbrigtsen smilte bredt  og delte villig ut «high fives» til støtteapparat og kjentfolk etter dagens triumf på hjemmebane. I gledesrusen foreslo like godt en omdøping av den lange kneika der Graabak avgjorde og gikk inn til sin første verdenscupseier denne sesongen. 24-åringen står nå med to verdenscupseiere totalt.

- Det må bli «Gråbakken» nå, sier en smilende landslagsjef.

- Beste avslutteren

Han ble vanvittig imponert over eleven da han reiste i fra tyskeren.

- På papiret er Graabak den beste avslutteren i feltet og nå begynner kapasiteten å komme mer og mer med flere løp. Hvis han har en bra dag skal Frenzel slite med å ta ham på slutten, tror BK.

- Også i motbakke?

- Også i motbakke, sier Ingebrigtsen.

- Kjente det boblet bra

Treneren mener Graabak har gått i to år og tenkt på smellen han fikk mot Rydzek i nøyaktig samme bakke. Det bekrefter dagens vinner også selv.

- Jeg kjente det boblet bra når jeg kom inn i siste svingen. Jeg har tenkt mye på den, spesielt når det er på hjemmebane. Du går og kikker på den bakken 360 ganger i året. Klart, da smeller det når du får sjansen, gliser han.

Smiler gjør han også når tronderbladet.no forteller om Ingebrigtsens initiativ for døpe om den beinharde stigningen ut fra stadion.

- Han får min stemme, det er greit!

Graabak er glad for endelig å være tilbake på toppen av pallen, ett år siden sist.

- Utrolig deilig, det har vært et av de store målene denne sesongen. Å komme her og gjøre det bra på hjemmebane.