I fagbladet Trav og Galopp-Nytt sto følgende å lese fra trener Bjørn Garbergs munn på forhånd:

– Hadde endt helt i toppen uten galoppen sist. Det var krefter igjen på tanken da. Jeg har god tro på ham denne gangen.

Nevnte fagblad hadde banker på ekvipasjen.

Formtopp

Det var allerede Hannibals fjerde start for året. Det gjelder å smi mens jernet er varmt med en traver i form. Kvål-traveren ser ut til å tåle hyppige starter godt.

Fra 40 meter tillegg på en bane med lange svinger og forholdsvis korte langsider kom Jãrvsõviking-sønnen tross alt ikke til noe duket bord. En av de antatt hardeste konkurrentene, Lørje Trollet, sto på strek.

Det ble å innlede som åttendehest, en posisjon som etter hvert ble til andre par utvendig. Et avansement via tredjespor resulterte i et angrep sammen med Emil Jerven gjennom den siste svingen. Ledende Sandesokken ga seg på oppløpet, og Alm Faks Hannibal dro greit fra Emil Jerven mot mål.

Fortjent seier

– Jeg følte at vi fortjente litt klaff, mente eier Sture Nohr etter løpet.

I den foregående starten på Leangen ble det hjulhekt som resulterte i galopp som igjen spolerte en framskutt plassering.

– Jeg følte at vi satt på løpet midt i den siste svingen. Han er blitt rutinert og har lært seg litt, uttalte Bjørn Garberg, som ikke ville si noe sikkert om hvor langt hesten vil nå, men han håpet på å være med et stykke til i tida som kommer.