Klokka 19.25 i kveld starter Femundløpet for Lasse Austgarden og samboer Stine Berget Nordvik. I år som i fjor er det Austgarden som tar plass bak på sleden. Da Trønderbladet ringte i ettermiddag lå Austgarden og hvilte før kraftprøven som venter. 40 mil i krevende terreng tar på og da er det lurt å hvile når en kan. Nordvik mener Team Smistua Husky er bedre forberedt enn noensinne.

- Lasse er i storform. Men han er nervøs, da, smiler Nordvik.

Akkurat slik det skal være før start i en stor konkurranse. Samboerparet har store forventninger til årets utgave av Femundløpet.

- Vi skal gjøre det godt i år. Hundespannet er godt trent og sterkere enn på mange år. Og så er det rutinerte hunder, i år har vi ingen unghunder med, forteller Nordvik.

Med både hunder og kjører i form tror hun spannet kan være med å kjempe om seieren. 40-mila har EM-status i år, så hvis alt klaffer kan det bli med en medalje tilbake til Ler søndag ettermiddag eller kveld.

- Vi må nå prøve i hvert fall. Det er veldig intenst å kjøre 40-mila, det går fortere og det er ikke tid til noe ekstra. Vi må kjøre fort, eller langt uten hvile. Vi får se hva som lønner seg, sier hun.

Samboerparet bytter på å kjøre de store løpene, men Nordvik sliter fortsatt med skaden i venstrefoten som har plaget henne de siste sesongene. Flere ganger har hun blitt opererert etter tretthetsbruddet i venstre legg, senest for to måneder siden, men hun er fortsatt ikke frisk.

Nå har det gått så langt at hun tviler på om hun kommer tilbake hundekjører.

- Det er nesten så jeg har gitt meg, sier hun.

I stedet skal hun sørge for at både hunder og samboer Lasse har det de trenger underveis. Når Austgarden kommer til sjekkpunkt er det bare én ting han har appetitt på.

- Han vil ha koteletter. Det går nok med syv-åtte koteletter, forteller Nordvik.