Fredag snakket mamma Bjørgen med pressen for første gang etter at hun fødte lille Marius 27. desember. Marius var også med på pressekonferansen, men ble liggende rolig i barnevogna gjennom hele seansen. Det kom bitte litt lyd fra vogna i starten, men så sovnet han og det var helt tyst til det var over.

– Det var hyggelig å møte dere igjen. Jeg er jo blitt mamma i mellomtida, og det har vært stor stas. Jeg har fått en ny sjef i hjemmet og sover ikke gjennom hele natta lenger, sa Bjørgen.

Les også: Bjørgen på ski igjen

Les også: Bjørgen klar for nytt OL

– Følelsen var fantastisk

Hun forteller om at det har gått fint å bli mamma.

– Følelsen er nesten slik at du har vært mamma lenge. Jeg har sklidd rett inn i mammarollen.

– Hvordan opplevde du fødselen?

– Jeg var full av adrenalin etter fødselen. Følelsen var fantastisk og vanskelig å beskrive. Du tenker at det er helt utrolig at du har klart å lage noe sånt.

Tilbake på ski

11 dager etter fødselen var Bjørgen på ski igjen for første gang. Men hun var tydelig på at hun ikke er klar for noen tremil i Kollen søndag.

Hun sa dette om sine treningsdager.

– Jeg har en snill mann, og jeg trener om morgenen. Deretter kan Fred (Børre Lundberg) jobbe utover dagen. Jeg har jo som sagt fått en ny sjef i hjemmet, men det blir eventuelt en treningsøkt om kvelden også om jeg er klar for det.

Hittil er det ikke blitt noen intervalløkter. Hun har nøyd seg med styrketrening og rolige økter på ski.

Skidronningen kunne også fortelle om at samboeren Fred Børre skal ha permisjon fra 1. mai.

– Han blir min «dagmamma», og det gir meg en trygghet. Planen er å være på samlingene fram mot neste sesong, hvis laget vil ha meg med. Jeg får vel høre med trener Egil Kristiansen også om det er ok.

VM er det store målet

De endelige planene er ikke lagt, men Bjørgen var klar på at sønnen Marius blir med over alt neste sesong. Da er VM i Lahti det store målet.

– Jeg er fortsatt inspirert og motivert til å satse videre. Men ting har endret seg, og jeg må prioritere og trene annerledes. Jeg må føle etter hva kroppen er villig til å ta imot av trening. Det er fortsatt gått bare seks uker, og jeg må finne rutiner for dette. Her finnes ingen fasit, og det er vanskelig å forutsi hvordan det blir. Jeg er blitt en voksen og er ikke 30 lenger. Jeg tar Lahti først, og hvis dette fungerer bra, er det også aktuelt å gå OL om to år, sa Marit Bjørgen

– Hvordan har det vært å se langrenn på TV?

– Det har gått bra. Det har vært moro å følge jentene. Jeg har jo hatt god kontakt med jentene og miljøet hele tiden, og dette er jo noe jeg har gjort frivillig, det var planlagt. Det hadde vært verre om jeg hadde vært syk eller skadd.